پروژکتور ال ای دی

۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED

نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED آبی رنگ

هر آنچه که باید درباره ی نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED بدانید!

پروژکتور ال ای دی LED از مهمترین تجهیزات روشنایی می‌باشد، که جهت تامین روشنایی فضاهای باز و گسترده استفاده می‌شود. علاوه بر این، استفاده از پروژکتور ال ای دی به افزایش زیبایی بصری محیط کمک شایانی می‌کند. هنگام استفاده از پروژکتور ال ای دی LED حتما به این ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED توجه کنید، تا بهترین نتیجه حاصل شود:

 

  1. توجه به نوع پروژکتور ال ای دی LED
  2. توجه به مشخصات پروژکتور ال ای دی LED مانند توان مصرفی، میزان روشنایی (لومن)، درجه حفاظت IP و … 
  3. توجه به از بین بردن نقاط تاریک و سایه‌ها تا جای ممکن
  4. توجه به فاصله میان پروژکتورهای ال ای دی به منظور ایجاد نورپردازی یکنواخت
  5. توجه به المان‌های برجسته‌ی محیط و تمرکز نورپردازی بر روی آن ها
  6. توجه به آلودگی نوری و رفع آن

نام بردن 6 نکته طلایی نورپردازی

در ادامه هر یک از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED را بررسی می‌کنیم.

 

نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED در ۶ مرحله 

هنگام نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED کافیست به ۶ سوال زیر پاسخ دهید تا بهترین نتیجه‌ی ممکن را بگیرید:

  • با توجه به نیاز من، کدام بهتر است، پروژکتور SMD یا پروژکتور COB؟
  • با توجه به نیاز من، مشخصات پروژکتور ال ای دی LED چه باشد؟
  • چگونه نقاط تاریک و سایه ها را تا جای ممکن از بین ببریم؟
  • فاصله‌ی میان پروژکتورهای ال ای دی LED چقدر باشد تا محیط به صورت یکنواخت روشن شود؟
  • المان‌های برجسته محیط کدامند؟
  • چگونه آلودگی نوری را از بین ببریم؟

 

  • با توجه به نیاز من، کدام بهتر است، پروژکتور SMD یا پروژکتور COB؟

انتخاب یکی از انواع نورافکن‌ ال ای دی، پروژکتور SMD یا پروژکتور COB، اولین نکته از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED می‌باشد، پس حواستان باشد که اولین آجر را کج نگذارید!

اگر برای شما کیفیت نور، نسبت به قیمت پروژکتور ال ای دی LED، اهمیت کمتری دارد و می‌خواهید با هزینه‌ی مناسب‌تری، نورپردازی محیط را انجام دهید، پیشنهاد ما به شما خرید پروژکتور اس ام دی SMD است! زیرا قیمت پروژکتور SMD پایین تر است و از طرفی به دلیل داشتن زاویه نور گسترده تا ۱۵۰ درجه، می‌توان با استفاده از حداقل تعداد پروژکتور، محیط را به خوبی روشن کرد. 

 

در مقابل، اگر نوع کاربری پروژکتور ال ای دی شما به گونه‌ای است که به نوری با کیفیت بسیار بالا و متمرکز نیاز دارید، همچنین قیمت پروژکتور LED برای شما اهمیت چندانی ندارد، قطعا خرید پروژکتور سی او بی COB بهتر است! درست است که قیمت پروژکتور COB بالاتر می‌باشد، اما نور متمرکز (زاویه پخش نور زیر ۹۰ درجه)، یکنواخت و شفاف ایجاد می‌کند. اگر در مورد تفاوت پروژکتور SMD و COB به اطلاعات بیشتری نیاز دارید حتما به مقاله‌ی “تفاوت پروژکتور ال ای دی COB و SMD چیست؟” سری بزنید.

 

  • با توجه به نیاز من، مشخصات پروژکتور ال ای دی LED چه باشد؟

پارامترهایی مانند توان مصرفی، میزان روشنایی (لومن)، درجه حفاظت IP، رنگ نور و … مشخصات پروژکتور ال ای دی می‌باشند. برای اطلاعات کامل تر حتما به مقاله‌ی ” ۱۵ تا از مهمترین مشخصات پروژکتور ال ای دی LED” سر بزنید.

 

  • توان مصرفی و میزان روشنایی: حال در اولین قدم باید با توجه به متراژ فضا و میزان روشنایی مورد نیاز، توان مصرفی و میزان لومن تولیدی پروژکتور را مشخص کنید. توان مصرفی پروژکتور ال ای دی از ۳۰ وات تا ۲۰۰۰ وات متفاوت است، بدیهیست که هرچه فضا بزرگتر باشد، به وات بالاتری نیاز خواهید داشت. همچنین، با افزایش توان مصرفی، میزان روشنایی یا همان لومن های پروژکتور نیز افزایش می‌یابد.

 

  • درجه حفاظت IP: درجه حفاظت IP میزان مقاومت پروژکتور ال ای دی LED در برابر عوامل بیرونی و جوی مانند برف، باران، گردوغبار، حشرات، فضولات پرندگان و …  را نشان می‌دهد. به طور کلی سعی کنید پروژکتوری با درجه حفاظت IP۶۶، IP۶۵ یا IP۶۷ تهیه کنید، تا نیاز به تعویض یا تعمیر زودهنگام آن پیدا نکنید. این موضوع، به ویژه اگر قصد نصب پروژکتور ال ای دی LED را در فضای باز یا فضایی با شرایط کاری سخت (مانند محیط های صنعتی که پر از گردوغبار هستند.) دارید، اهمیت بسیار بیشتری پیدا می‌کند. 

 

  • رنگ نور: پروژکتور ال ای دی LED در رنگ های زرد، طبیعی و سفید تولید می‌شود. با توجه به نوع کاربری پروژکتور LED، رنگ آن را انتخاب کنید. رنگ نور زرد ( دمای رنگ نور کم در حدود ۲۲۰۰ تا ۳۰۰۰ کلوین) جوی گرم و صمیمی ایجاد می‌کند، همچنین برای استراحت مناسب است،بنابراین در نورپردازی خانگی و کافه و رستوران پرکاربرد است. در مقابل، نور سفید (دمای رنگ نور بالا در حدود ۵۵۰۰ تا ۶۵۰۰ کلوین) برای محیط هایی که به دقت و تمرکز نیاز است، مناسب است مانند کارگاه‌ها و …، علاوه بر این کاربرد امنیتی نیز دارد. و در نهایت نور طبیعی (دمای رنگ نور متوسط حدود ۴۰۰۰ کلوین) برای مصارفی مانند نورپردازی دفاتر کار، سالن مطالعه و … کاربرد دارد. البته لازم به ذکر است که پروژکتور SMD، با استفاده از سیستم RGB، در کنار سه رنگ زرد، سفید و طبیعی دارای تنوع رنگ بالا (سبز، آبی، انبه‌ای، قرمز، بنفش و…) می‌باشد و در نورپردازی تزیینی بسیار پر کاربرد است.

پروژکتور ال ای دی در محیط باز

  • چگونه نقاط تاریک و سایه ها را تا جای ممکن از بین ببریم؟

نکته‌ی بعدی از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED ، پیدا کردن نقاط تاریک محیط مورد نظر است. باید دقیقا بدانید می‌خواهید کدام قسمت از محیط، با نور پروژکتور ال ای دی، روشن شود. این موضوع هم از نظر امنیتی و هم از نظر زیبایی بصری اهمیت ویژه‌ای دارد، تا جای ممکن سعی کنید فضاهای تاریک که امکان مخفی شدن افراد وجود دارد را روشن کنید و امنیت را بالا ببرید. همچنین بسیار مهم است که محل های تجمع، عبور و مرور افراد در مکان های تجاری، تفریحی و همچنین باغ ها به خوبی و یکنواخت نورپردازی شود.

 

  • فاصله‌ی میان پروژکتورهای ال ای دی LED چقدر باشد تا محیط به صورت یکنواخت روشن شود؟

نکته‌ی چهارم از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED از نظر اقتصادی و زیبایی بصری بسیار حائز اهمیت است. تلاش کنید به صورت بهینه و هوشمندانه فاصله‌ی میان پروژکتورهای ال ای دی را تعیین کنید، تا علاوه بر خرید حداقل تعداد پروژکتور، محیط مورد نظر را به صورت یکنواخت نورپردازی کنید و سایه‌های روشن و تیره را از بین ببرید، یعنی فاصله‌ی بین پروژکتورهای LED، نباید به گونه‌ای باشد که بخش‌هایی روشن‌تر یا تیره‌تراز بقیه قسمت‌ها باشد. 

 

  • المان‌های برجسته محیط کدامند؟

یکی از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED پیدا کردن المان‌هایی مانند مجسمه، گلدان، گیاه، تابلو و … است. سعی کنید تمرکز نورپردازی بر روی این المان‌ها باشد. برجسته شدن تابلوها،مجسمه‌ها و گیاهان به زیبایی محیط می‌افزاید و باعث ایجاد هارمونی در نورپردازی می‌شود. همچنین می‌توانید برای برجسته‌سازی این بخش‌ها از پروژکتور SMD استفاده کنید تا بتوانید از رنگ نورهای متنوع نیز بهره ببرید. همچنین، هرگز از نورپردازی فضاهای سبز غافل نشوید، نورپردازی یکدست فضاهای سبز، تاثیر زیادی بر روی افزایش زیبایی های بصری می‌گذارند.

 

  • چگونه آلودگی نوری را از بین ببریم؟

می‌توان گفت توجه به عدم ایجاد آلودگی نوری، مهمترین نکته از ۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED می‌باشد. آلودگی نوری باعث ایجاد اختلال در محیط زیست و انسان می‌شود و چشم انسان را آزار می‌دهد. برای رفع مشکل آلودگی نوری مطمئن شوید نور پروژکتور ال ای دی LED به اندازه کافی می‌تابد، در زمان نیاز می‌تابد، تنها محیط مورد نیاز را روشن می‌کند، از سمت بالا به پایین می‌تابد و در نهایت آبی نباشد. با از بین بردن آلودگی نوری، می‌توانید از نورپردازی مناسب و یکدست خود نهایت لذت را ببرید.

 

کلام آخر

در این مقاله به طور مفصل  “۶ نکته طلایی برای نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED ” را بررسی کردیم. برای اینکه نورپردازی مناسب در فضا ایجاد کنید،  در ابتدا باید نوع پروژکتور ال ای دی LED خود را مشخص کنید، یعنی باید بدانید پروژکتور SMD یا COB مناسب نیاز شما خواهد بود. 

سپس با توجه به نوع کاربری پروژکتور، مشخصات پروژکتور ال ای دی مانند توان مصرفی، میزان لومن تولیدی، رنگ نور و درجه حفاظت IP را تعیین کنید تا پروژکتور شما بیشترین میزان بهره‌وری را داشته باشد. در مرحله‌ی سوم نقاط تاریک را شناسایی کنید و حواستان باشد با نورپردازی مناسب این نقاط را از بین ببرید تا امنیت و زیبایی بصری محیط افزایش یابد. در مرحله‌ی بعدی سعی کنید فاصله‌ی بین پروژکتورهای ال ای دی بهینه باشد تا با حداقل تعداد پروژکتور، به میزان روشنایی دلخواه برسید.

 همچنین، در نورپردازی با پروژکتور ال ای دی LED با برجسته کردن المان‌های تزئینی مانند مجسمه، تابلو و فضای سبز، زیبایی بصری محیط را دوچندان می‌کنید. در آخر نیز باید توجه داشته باشید آلودگی نوری در محیط ایجاد نشود، زیرا در صورت وجود آلودگی نوری تمام زحمات شما به هدر خواهد رفت. به زبان ساده تلاش کنید به صورت یکدست و یکنواخت فضای مورد نظر را نورپردازی کنید و حتما راحتی چشم انسان را در نظر بگیرید.

شما میتوانید از مشاوران ما در پروژکتور کالا کمک بگیرید و یا سوال خود را در باکس زیر برای ما بنویسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *