بررسی مزایا و معایب پروژکتور اس ام دی SMD
پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟ با اختراع تکنولوژی ال ای دی (LED)، نسل سوم تکنولوژی روشنایی، تحول عظیمی در صنعت روشنایی رخ داد، به طوری که لامپهای LED به دلیل مزایای خود از جمله مصرف پایین انرژی، کیفیت و شدت نور بالا، در بازار بسیار محبوب شدند. پروژکتور اس ام دی SMD، نسل جدید و مدل پیشرفتهتر پروژکتور ال ای دی LED میباشد.
با پیشرفت فناوری و ظهور تکنولوژی نصب سطحی یا همان SMT (مخفف Surface Mounted Technology)، لامپهای SMD (مخفف Surface Mounted Device) با مصرف پایین انرژی، ایجاد روشنایی زیاد با تولید نور با کیفیت و شدت بالا و همچنین ابعاد جمع و جور روانهی بازار شدند. میتوان گفت امروزه پروژکتور اس ام دی SMD، محبوبترین و پرکاربرد ترین نوع نورافکن ال ای دی میباشد.
اما مزایا و معایب پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟
- ایجاد روشنایی بالا و تولید نور با کیفیت بالا، شدت بالا و یکنواخت
- مصرف پایین انرژی
- زاویه تابش نور گسترده (تا ۱۵۰ درجه)
- طول عمر بالا (۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت)
- روشن شدن آنی
- تولید حرارت پایین
- سبک و قابل حمل با ابعاد جمع و جور
- مقاومت در برابر عوامل بیرونی مانند رطوبت، باران، گرما، گردوغبار، حشرات، فضولات پرندگان و …
- عدم حساسیت به لرزش ناگهانی
- عدم حساسیت به نوسانات ولتاژ
- عدم ایجاد سروصدا
- عدم انتشار امواج مضر مانند اشعه فرابنفش
- قیمت پروژکتور اس ام دی SMD، نسبت به پروژکتور COB، پایینتر میباشد و گزینهی اقتصادیتر محسوب میشود.
- معایب پروژکتور اس ام دی SMD، در مقابل مزایای پروژکتور آن بسیار محدود و قابل چشمپوشی میباشد؛ پروژکتور SMD در صورت استفاده در فضای سرپوشیده و کوچک، به مرور زمان، باعث اختلال در خواب میشود. همچنین با سوختن یک چیپ، روشن نمیشود اما تعمیر آن و خارج کردن چیپ سوخته از مدار به راحتی قابل انجام است.
مزایای پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟
مصرف پایین انرژی و کاهش هزینههای مربوط به قبض برق
پروژکتور اس ام دی با هدف کاهش مصرف انرژی تولید شده است و هر سال با پیشرفت فناوری، مصرف انرژی آن کاهش مییابد. بنابراین، میتوان به خرید پروژکتور SMD به چشم یک سرمایهگذاری نگاه کرد، درست است که در ابتدا هزینهی بالاتری برای خرید پروژکتور SMD میپردازید اما هزینهی قبض برق شما به طور چشمگیر کاهش مییابد.
ایجاد نور با کیفیت بالا، شفاف، یکنواخت و بدون سایه
در کنار مصرف پایین انرژی، پروژکتور اس ام دی SMD، نور با کیفیت بالا، شفاف، درخشان و یکنواخت تولید میکند. این نورافکن ال ای دی آلودگی نوری ندارد و فضاهای بیهوده را روشن نمیکند، همچنین نورپردازی یکنواختی ارایه میدهد و سایه های تیره و روشن بر روی سطوح ایجاد نمیکند.
بازده روشنایی بالای ۹۰ لومن بر وات
نسبت میزان روشنایی (لومن) به توان مصرفی (وات) را بازده روشنایی مینامند و واحد آن لومن بر وات است. این نسبت در پروژکتور اس ام دی SMD بالای ۹۰ میباشد، به این معنا که نسبت به انرژی مصرفی، روشنایی بالایی ایجاد میکند.
تنوع رنگ نور بالا و شاخص نمود رنگ (CRI) بالا نزدیک به ۱۰۰
رنگ نور پروژکتور اس ام دی SMD، برخلاف پروژکتور LED ،COB و پروژکتورهای گازی، بسیار متنوع است. هر SMD دارای ۳ دیود به رنگهای قرمز، سبز و آبی میباشد، با استفاده از سیستم RGB، همان سیستم تولید رنگ در نمایشگرها، از ترکیب شدتهای متفاوت این سه رنگ، رنگ نور های متنوعی ایجاد میکند، بنابراین به منظور افزایش زیبایی بصری و تزیین محیط نقش به سزایی ایفا میکند.
این نوع نورافکن ال ای دی در رنگهای آفتابی، مهتابی و طبیعی نیز تولید میشود و در تامین روشنایی فضاهای مختلف کاربرد دارد.
شاخص نمود رنگ یا CRI نزدیک به ۱۰۰ نشاندهندهی این است که رنگها در پروژکتور SMD، بسیار واقعی میباشد.
زاویه تابش نور گسترده بالای ۹۰ درجه (تا حدود ۱۶۰ درجه)
برای روشنایی فضاهایی با متراژ بالا، بهترین گزینه استفاده از پروژکتور اس ام دی SMD میباشد، زیرا زاویه تابش نور گسترده تا ۱۶۰ درجه دارد و میتوان با حداقل تعداد پروژکتور ال ای دی، محیط مورد نظر را روشن کرد.
طول عمر بالا بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت و پایین بودن هزینهی تعمیر و نگهداری
خرید پروژکتور اس ام دی SMD یک سرمایهگذاری بلند مدت است، زیرا طول عمر بسیار بالایی (۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت) دارد، بنابراین نیازی به تعویض زودهنگام ندارد. از طرفی، امکان خراب شدن آن پایین بوده، اما در صورت بروز اشکال، تعمیر پروژکتور SMD با هزینهی پایین انجام میشود.
مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، باران، حشرات، گردوغبار و …
از دیگر مزایای پروژکتور اس ام دی SMD، مقاومت در برابر عوامل محیطی و جوی است و میتوان از آن به عنوان منبع روشنایی محیطهای باز که در معرض رطوبت، باران، گرما، گردوغبار، حشرات، فضولات پرندگان و … میباشند، استفاده کرد. همچنین، استفاده از پروژکتور اس ام دی SMD، در فضاهای صنعتی با شرایط کاری سخت، بهترین انتخاب است.
مقاومت در برابر عوامل بیرونی با درجه حفاظت IP تعیین میشود، کد IP از دو رقم تشکیل شده است، رقم سمت چپ بین ۰ تا ۶ است و مقاومت در برابر جسم سخت و ریز خارجی را نشان میدهد، رقم سمت راست بین ۰ تا ۸ است و مقاومت در برابر آب را مشخص میکند. امروزه پروژکتور اس ام دی SMD با درجه حفاظت IP۶۶ ،IP۶۵ و IP۶۷ که نشاندهندهی مقاومت بالای محصول میباشد، تولید میشود.
روشن شدن آنی و رسیدن به حداکثر میزان روشنایی در کمتر از یک ثانیه
پروژکتور اس ام دی SMD، دارای کریستال نیمههادی میباشد که با عبور جریان برق، نور تولید میکند. بنابراین، برخلاف پروژکتورهای گازی قدیمی، نیازی به گرم شدن اولیه جهت ایجاد روشنایی ندارد و بلافاصله پس از وصل شدن به برق روشن میشود و از همان ابتدا حداکثر میزان روشنایی خود را ارائه میدهد.
تولید حرارت بسیار پایین و افزایش ایمنی
همان طور که در بالا گفتیم، پروژکتور اس ام دی SMD نیازی به گرم شدن اویه ندارد و حرارت تولیدی آن بسیار پایین است. این امر علاوه بر اینکه از آتشسوزی جلوگیری میکند و باعث افزایش ایمنی میشود، نیاز به تجهیزات خنککننده را از بین میبرد و از وزن محصول به طور چشمگیر میکاهد.
عدم حساسیت به نوسانات برق
پروژکتور اس ام دی SMD، در برابر نوسانات برق مقاوم است و خاموش نمیشود. این امر باعث افزایش طول امر پروژکتور میشود.
عدم حساسیت به لرزش ناگهانی
پروژکتور اس ام دی SMD، بر خلاف پروژکتورهای گازی قدیمی، بر اثر لرزش خاموش نمیشود. بنابراین، در محیطهای صنعتی که کار با ماشینآلات سنگین باعث ایجاد لرزشهای مکرر میشود، استفاده از پروژکتور SMD، بهترین انتخاب است.
استفاده از آلومینیوم در بدنهی
در ساخت بدنهی پروژکتور اس ام دی SMD از آلیاژهای آلومینیوم یا آلومینیوم دایکاست استفاده میشود. فلز آلومینیوم به افزایش استحکام، سبک شدن و دفع حرارت بدنه کمک میکند. بنابراین، با وجود فلز آلومینیوم در بدنه، نیازی به استفاده از تجهیزات خنک کننده نیست، خود فلز نیز سبک میباشد، بنابراین وزن پروژکتور اس ام دی پایین میآید و قابل حمل است.
عدم انتشار امواج مضر مانند اشعه فرابنفش
پروژکتور اس ام دی SMD، امواج مضر مانند فرابنفش و مادون قرمز منتشر نمیکند و گزینهای مناسب برای تامین روشنایی انبارهای نگهداری مواد غذایی میباشد. از طرفی، برخلاف پروژکتورهای قدیمی گازی، مواد سمی مانند جیوه ندارد و دوستدار محیطزیست و سلامتی انسان میباشد.
معایب پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟
معایب پروژکتور اس ام دی SMD، در مقابل مزایای آن، قابل چشمپوشی میباشد، اما قبل از خرید پروژکتور اس ام دی SMD، بهتر است با معایب این نورافکن ال ای دی نیز آشنا شویم.
- اگر پروژکتور SMD در محیط سرپوشیده و محدود استفاده شود، به مرور زمان، میتواند باعث ایجاد اختلال در خواب شود. بدیهی است که در صورت استفاده از پروژکتور در فضاهای باز با متراژ بالا چنین مشکلی پیش نمیآید.
- عیب دیگر پروژکتور SMD، خاموش شدن آن در صورت سوختن یک چیپ میباشد، البته این مشکل به راحتی قابل حل است و تنها کافیست که چیپ سوخته از مدار خارج شود.
- در نهایت باید گفت پروژکتور اس ام دی SMD در برابر ضربهی فیزیکی مقاومت چندانی ندارد؛ هرچند نصب پروژکتور SMD در محلهایی انجام میشود که زیاد در معرض ضربه نیست و مشکلی ایجاد نمیشود. این مشکل معمولا در مورد چراغ خودرو اهمیت بیشتری پیدا میکند زیرا در تصادفات شدید، امکان سوختن پروژکتور وجود دارد.
سخن پایانی
در این مقاله مزایا و معایب پروژکتور اس ام دی SMD را به طور مفصل بررسی کردیم. پروژکتور اس ام دی به دلیل مزایای منحصر به فرد خود مانند مصرف پایین انرژی، تولید نور با کیفیت بالا و یکنواخت، ایجاد نورپردازی بدون سایه، تنوع رنگ نور، شاخص نمود رنگ (CRI) نزدیک به ۱۰۰، زاویه تابش گسترده نور، بی سر و صدا بودن، ابعاد جمع و جور، تولید حرارت کم، روشن شدن آنی، عدم انتشار امواج مضر، عدم حساسیت به لرزش ناگهانی، مقاومت در برابر نوسانات ولتاژ، مقاومت در برابر عوامل بیرونی و … محبوبترین و پرکاربردترین نوع نورافکن ال ای دی LED در بازار است.
در مقابل، معایب پروژکتور اس ام دی SMD بسیار محدود میباشد؛ به عنوان مثال، میتواند در صورت استفاده در فضای کوچک باعث اختلال خواب شود اما در محیط گسترده یا غیرسرپوشیده این مشکل ایجاد نمیشود. مشکل دیگر پروژکتور SMD این است که در صورت سوختن یک چیپ، روشن نمیشود اما تعمیر آن باهزینهی پایین انجام میشود و بسیار راحت است. شما کاربران گرامی میتوانید در سایت پروژکتور کالا برترین برندهای پروژکتور اس ام دی را بررسی کنید و به کمک کارشناسان مجموعهی ما، خرید پروژکتور اس ام دی SMD بدون ریسکی داشته باشید.