پروژکتور ال ای دی

راهنمای گام به گام نصب پروژکتور ال ای دی LED

نصب پروژکتور ال ای دی

نصب پروژکتور ال ای دی (LED)

نصب پروژکتور ال ای دی یک روش عالی برای نورپردازی، افزایش امنیت و بهبود دید در فضاهای مختلفی مانند گاراژ، سر در خانه، نمای ساختمان، معابر، انبار، سوله، نمایشگاه و … می‌باشد. حتی برخی از پروژکتورهای ال ای دی  دارای حسگر حرکتی هستند که رفتن به فضای مورد نظر مانند  درب جلو گاراژ  را در شب آسان‌تر می‌کنند به طوری که به محض ورود شما روشن می‌شوند.

در این مقاله صفر تا صد نصب پروژکتور ال ای دی (LED) را به شما کاربران عزیز آموزش خواهیم داد تا بتوانید محیط اطراف خود را روشن‌تر کنید.

به طور خلاصه مراحل نصب پروژکتور ال‌ای‌دی (LED) شامل انتخاب محل دقیق نصب، تهیه ابزار مورد نیاز، قطع جریان برق، سیم‌کشی، قرار دادن پروژکتور در محل نصب، آب‌بندی پروژکتور و در نهایت تنظیم زاویه تابش نور و آزمایش پروژکتور می‌شود. 

 

نکات مهم چگونگی نصب پروژکتور ال ای دی 

  • ابتدا توصیه اکید می‌کنیم، قبل از شروع نصب پروژکتور ال ای دی، با یک تکنسین برق مشورت کنید . این کار برای افزایش ایمنی هنگام نصب پروژکتور و کارکرد درست و ایمن  پروژکتور ال ای دی شما  پس از نصب  در طولانی مدت می‌باشد. لطفا به یه هیچ عنوان این نکته را فراموش نکنید. 

 

  • نصب نادرست پروژکتور ال ای دی LED می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به ایجاد آتش‌سوزی در محل شود. به همین دلیل حتما از قطع بودن برق هنگام نصب پروژکتور ال ای دی اطمینان حاصل کنید.

 

  • هنگام نصب پروژکتور ال‌ای‌دی خود، از وسایل حفاظتی مانند عینک ایمنی و دستکش استفاده کنید.

نکات نصب پروژکتور

 

مرحله اول. انتخاب مکانی مناسب برای نصب پروژکتور ال ای دی (LED)

ابتدا مکانی ایده‌آل، نزدیک به یک منبع برق، برای نصب پروژکتور ال ای دی خود پیدا کنید به طوری که به کمترین میزان کابل نیاز داشته باشید و هزینه‌های برق‌کشی به حداقل برسد. معمولاً نورافکن‌های ال ای دی در ارتفاع بالا روی دیوارهای بیرونی یا داخلی فضای مورد نظر مانند گاراژ، انبار و …، در گوشه‌های مکان مورد نظر یا نزدیک به سقف نصب می‌شوند. پروژکتورهای ال ای دی  معمولاً در نزدیکی ورودی‌ها و درب‌ها  که تردد زیاد است، بهترین کارایی را دارند.

همچنین بهتر است از پروژکتورهایی مانند پروژکتور COB سی او بی 200 وات برای روشنایی محیط های وسیع و یا برای روشنایی خیابان ها از چراغ COB سی او بی 50 وات خیابانی استفاده شود.

برای تعیین مکان ایده‌آل برای نورافکن ال ای دی خود، مناطقی را که بیشترین نیاز به  روشنایی یا امنیت دارند در نظر بگیرید. به گوشه‌های تاریکی فکر کنید که به دید بیشتر نیاز دارند یا ورودی‌هایی که باید برای خوش‌آمدگویی به مهمانان خوب روشن باشند. هدف شما باید پوشش دادن بیشترین مساحت با کمترین تعداد پروژکتور بدون افت در روشنایی و کارایی باشد.

 

مکانی که برای نصب پروژکتور ال ای دی در نظر می‌گیرید باید نزدیک به یک منبع برق باشد، اما به یاد داشته باشید که نزدیکی تنها شرط نیست. شما همچنین باید مطمئن شوید که منبع برق انتخابی برای این کار مناسب است. بنابراین،  اطمینان حاصل کنید که مدار برقی که نورافکن ال ای دی جدید خود را به آن متصل می‌کنید، می‌تواند جریان برق اضافی را پشتیبانی کند؛ به طوری که نباید بیش از ۸۰ درصد از آمپراژ کل خود استفاده کند.

 

به عنوان مثال، یک فیوز ۱۵ آمپری نباید بیش از حدود ۱۲ آمپر بارگذاری شود تا در محدوده عملیاتی ایمن باقی بماند. اگر توان پروژکتور ال ای دی جدید شما برای مدار بیش از حد بالا است، منبع برق دیگری، برای حفظ ایمنی و کارایی بهتر، پیدا کنید.

 

مرحله دوم. جمع‌آوری ابزارهای مورد نیاز برای نصب پروژکتور ال ای دی (LED)

قبل از شروع فرآیند نصب پروژکتور ال ای دی، تمام ابزارهای  مورد نیاز برای نصب  را جمع‌آوری کنید. معمولاً به موارد زیر نیاز خواهید داشت:

  • نردبان
  • پیچ‌گوشتی برقی یا دریل
  • سیم‌چین و سیم‌لخت‌کن
  • نوار برق 
  • اتصال‌دهنده‌های سیم
  • تستر ولتاژ
  • جعبه تقسیم
  • پروژکتور ال ای دی
  • بست برای نگهداری لوله و کابل‌ها به دیوار یا سقف

 

ابزار نصب پروژکتور ال ای دی

 

مرحله سوم.  قطع جریان برق

مهمترین مرحله در نصب پروژکتور ال ای دی (LED) قطع جریان برق می‌باشد. این کار از طریق جعبه فیوز، که برق محیط نصب را کنترل می‌کند انجام می‌شود. جعبه فیوز معمولا در پارکینگ یا طبقات اولیه ساختمان تعبیه شده است. پس از قطع برق از طریق جعبه فیوز، با روشن کردن یک وسیله الکتریکی که به برق اتصال دارد، مانند لامپ، از قطع برق اطمینان حاصل کنید. هرگز این مرحله‌ی را فراموش نکنید زیرا ایمنی شما را تضمین می‌کند.

توجه داشته باشید حتی اگر کلید چراغ خاموش باشد، برق هنوز می‌تواند از طریق سیم‌ها جریان داشته باشد. قبل از شروع هر کاری، مطمئن شوید که از تستر ولتاژ استفاده کنید تا بررسی کنید که هیچ برقی در سیم‌هایی که با آن‌ها کار خواهید کرد وجود ندارد. به یاد داشته باشید بدون آزمایش سیم‌های برق حوادثی ناگوار، حتی کشنده، ممکن است رخ دهد.

تستر ولتاژ یک ابزار ضروری در کیت ایمنی شماست. این ابزار به شما امکان می‌دهد تا ب اطمینان حاصل کنید  که هیچ جریان الکتریکی در منطقه کاری شما وجود ندارد. این یک مرحله ساده است که تنها چند لحظه طول می‌کشد اما برای ایمنی و آرامش خاطر شما ضروری است.

 

مرحله چهارم. ایجاد حفره با دریل و یافتن جعبه تقسیم

از دریل برای ایجاد یک حفره در دیوار بیرونی  فضای مورد نظر مانند کارگاه، سوله یا خانه‌تان استفاده کنید. حفره باید اندازه‌ای داشته باشد که کابل برق را به جعبه تقسیم وصل کند. سپس، یک جعبه تقسیم نزدیک به جایی که قصد دارید پروژکتور ال ای دی خود را نصب کنید، پیدا کنید.

 

مرحله پنجم. سیم‌کشی

ما توصیه می‌کنیم با یک برقکار مجرب تماس بگیرید تا در این مرحله به شما کمک کند. این کار به حفظ ایمنی شما و انجام بی نقص مراحل نصب پروژکتور ال ای دی کمک می‌کند.

ابتدا، با استفاده از ابزار نوار ماهی یا همان سیم‌کش، سیم‌های برق را از جعبه تقسیم به محل نصب پروژکتور ال‌ای‌دی خود برسانیم. این مرحله ممکن است شامل سوراخ‌کاری در دیوارها یا سقف‌ها، جهت پنهان کردن سیم‌ها از دید  و حفاظت از آن‌ها در برابر آسیب شود. همچنین می‌توان از داکت برای پنهان کردن سیم استفاده کرد، به طور کلی پنهان کردن سیم‌های برق علاوه بر جنبه‌ی حفاظتی، از نظر زیبایی بصری اهمیت دارد.  اطمینان حاصل کنید که در محل نصب پروژکتور ال‌ای‌دی، طول سیم را بیشتر در نظر بگیرید تا به راحتی اتصال به نورافکن انجام شود.

هنگامی که سیم‌های شما در محل قرار گرفتند، وقت آن است که آن‌ها را برای اتصال آماده کنید. با استفاده از کاتر یا سیم‌ لخت‌کن، تقریباً ۳/۵ سانتی‌متر از عایق هر سیم را با دقت ببرید. معمولاً با سه نوع سیم سر و کار خواهید داشت: سبز یا مس (سیم زمین)، سیاه (سیم گرم) و سفید (سیم نول).

این سیم‌ها را از پروژکتور ال‌ای‌دی  به سیم‌های متناظر در جعبه تقسیم متصل کنید. این به این معنی است که سیاه به سیاه، سفید به سفید و سبز یا مس به یکدیگر متصل شوند.  برای محکم کردن اتصالات سیم‌ها، ازاتصال‌دهنده سیم یا مهره اتصال سیم استفاده کنید و آن‌ها را با نوار برق بپیچید، این اقدامات برای افزایش ایمنی ضروریست.

 

مرحله ششم. نصب پروژکتور ال‌ای‌دی

 یکی از مراحل اساسی نصب پروژکتور ال‌ای‌دی (LED)، نصب صحیح آن بر روی دستک یا پایه نگهدارنده است. برای این کار به یک کیت نصب، دستک یا پایه و ابزارهای نصب نیاز دارید. این ابزارها ممکن است شامل پیچ‌ها، پرچ‌ها و یا قفل‌های مخصوص برای نصب روی دیوار یا سقف باشد. پروژکتور ال‌ای‌دی خود را  را به وسیله‌ی پایه نگهدارنده پروژکتور (دستک) در محل مورد نظر نصب قرار دهید و اطمینان حاصل کنید که به درستی تراز شده است و ثابت است.

 

نصب کردن پروژکتور ال ای دی

مرحله هفتم. آب‌بندی پروژکتور ال‌ای‌دی

مرحله‌ی آب‌بندی بسیار مهم بوده و هرگز نباید از این مرحله چشم‌پوشی کرد. با آب‌بندی پروژکتور ال‌ای‌دی خود، از نفوذ آب، رطوبت، حشرات، گردوغبار و سایر عوامل محیطی به داخل پروژکتور و سیم‌کشی آن جلوگیری می‌کنید و باعث افزایش طول عمر نورافکن ال‌ای‌دی خود می‌شوید. برای این کار می‌توانید از نوارها و چسب‌های ضدآب استفاده کنید. در صورت نیاز از وسایلی مانند مواد و قطعات  پلاستیکی مانند سیلیکون، برای محافظت از قسمت‌های حساس پروژکتور استفاده کنید.

 

مرحله هشتم. آزمایش پروژکتور

پس از انجام سیم‌کشی و نصب دستگاه در جای خود، ابتدا زاویه پروژکتور را به صورت دلخواه و بر حسب نیاز تنظیم کنید، سپس برق را از فیوز وصل کنید. از یک تستر ولتاژ استفاده کنید تا مطمئن شوید که برق به درستی جریان دارد. با فعال کردن کلید یا حسگر حرکت، پروژکتور ال‌ای‌دی خود  را آزمایش کنید. در نهایت، اطمینان حاصل کنید که به درستی فضای مورد نظر را روشن می‌کند و تمام مؤلفه‌ها به درستی کار می‌کنند.

 

مرحله نهم.  ایمن سازی سیم‌کشی

هنگامی که از عملکرد نورافکن ال‌ای‌دی خود راضی شدید، برای محافظت سیم‌ها در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، آب، گردوغبار و …  آن ها  را با استفاده از نوار برق عایق کنید و یا سیم‌ها را داخل داکت قرار دهید. در نهایت زیبایی بصری کار را فراموش نکنید و سیم ها را به صورت مرتب و با استفاده از بست مخصوص به دیوار یا سقف بچسبانید.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی داشتیم به طور کامل مراحل و چگونگی نصب پروژکتور ال‌ای‌دی (LED) را شرح دهیم. همچنین شما میتوانید پس از مطالعه ی مقاله ی “۵ کاربرد مهم پروژکتور ال ای دی LED ” بهترین مکان برای نصب پروژکتور را انتخاب کنید. رعایت نکات ایمنی مانند قطع برق هنگام نصب، آب‌بندی پروژکتور در مرحله پایانی و … هنگام انجام  صفر تا صد مراحل  نصب پروژکتور ال ای دی،  بسیار حائز اهمیت است.

حتما پس از خرید پروژکتور ال‌ای‌دی خود، برای نصب آن، با یک تکنسین برق با تجربه مشورت کنید و از او کمک بگیرید؛ همیشه ایمنی حرف اول را می‌زد و در صورت اشکال در هر یک از مراحل نصب به ویژه مرحله برق‌کشی، امکان وقوع خسارات جبران ناپذیر مانند آتش‌سوزی وجود دارد. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *