پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟
پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟ میتوان گفت پروژکتور اس ام دی SMD (مخفف Surface Mounted Device) نسل جدید و پیشرفتهی پروژکتور ال ای دی LED (مخفف Light Emitting Diode) میباشد که به منظور تأمین روشنایی فضاهای مختلف روباز و سرپوشیده مانند سالنها، صحنهی نمایش، انبارها، سولهها، باغها، محوطههای بزرگ، معابر، فضاهای سبز، تابلوهای تبلیغاتی و … مورد استفاده قرار میگیرد. نورافکن اس ام دی در مقایسه با پروژکتورهای نسل قبل مصرف انرژی پایینتر، کیفیت بالاتر، ابعاد جمع و جورتر و کارایی بالاتری دارد.
مزایا و مشخصات منحصر به فرد پروژکتور اس ام دی (SMD) مانند طول عمر بالا بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت، مصرف پایین انرژی، کیفیت روشنایی بالا، زاویه تابش نور گسترده، تنوع رنگ نور، بازده نوری بالا، روشن شدن آنی پروژکتور، رسیدن به حداکثر میزان روشنایی در کمتر از یک ثانیه، ابعاد جمع و جور، مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت و گردوغبار و همچنین قابلیت نصب در فضای باز باعث محبوبیت این نوع از نورافکن ال ای دی در بازار شده است.
ساختار داخلی پروژکتور اس ام دی (SMD)
در ادامهی پاسخ به پرسش “پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟” میتوان به ساختار پروژکتور اس ام دی اشاره کرد؛ پروژکتور اس ام دی SMD یا همان Surface Mounted Device به معنای قطعات نصب سطحی، از قرارگیری LED (دیود ساطعکننده نور : Light Emitting Diode) های مسطح شده بر روی یک صفحه که بستری برای LED ها است، تشکیل میشود.
قرار گیری تراشههای LED بر روی صفحه PCB (مخفف Printed Circuit Board) بسیار حساس است و با استفاده از تکنولوژی نصب سطحی (SMT: Surface Mounted Technology) توسط ماشینآلات انجام میشود بنابراین درصد خطای انسانی، که منجر به شل شدن یا غیرفعال شدن LED ها میشود، بسیار پایین است، زیرا نیازی به سوراخ کردن برد آلومینیومی نیست و نصب به صورت سطح به سطح، بدون استفاده از پایهای مانند سیم انجام میشود.
پکیجهای SMD مستطیل شکل هستند و هرکدام شامل ۳ سلول میباشند؛ هر سلول SMD یک قطعهی کریستالی نیمههادی (لومینسانس) دارد که با عبور جریان برق، نور تولید میکند. همچنین، قسمت بالایی هر SMD را به منظور حفاظت بیشتر، با رزین میپوشانند. هر SMD از ۳ دیود قرمز، آبی و سبز تشکیل شده است، بنابراین میتواند با ترکیب شدتهای مختلف این سه رنگ، رنگ نورهای بسیاری تولید کند و علاوه بر تامین روشنایی، در افزایش زیبایی بصری و تزیین محیط نیز کاربرد داشته باشد.
مزایای پروژکتور اس ام دی (SMD)
مزایای پروژکتور اس ام دی (SMD) در مقایسه با معایب آن بسیار بیشتر میباشند و همین امر سبب محبوبیت این نوع نورافکن ال ای دی در بازار شده است. مزایای پروژکتور اس ام دی (SMD) عبارتند از:
-
روشن شدن آنی و رسیدن به حداکثر میزان روشنایی در کمتر از یک ثانیه
پروژکتور اس ام دی (SMD) به محض اتصال به جریان برق روشن میشود. دیودهای به کار رفته در هر پکیج اس ام دی، قطعات الکترونیکی نیمههادی هستند که با عبور جریان الکتریکی، مستقیما، نور تولید میکنند؛ بنابراین نیازی به گرم شدن اولیه جهت تولید روشنایی ندارند و بر خلاف پروژکتورهای گازی قدیمی که با گذشت حدود ۵ دقیقه به حداکثر میزان روشنایی میرسند، نورافکن اس ام دی در کمتر از یک ثانیه به حداکثرمیزان نور خود میرسد.
-
مصرف انرژی پایین و صرفهجویی در هزینههای قبض برق
با استفاده از پروژکتور اس ام دی (SMD) تا ۸۰ درصد میتوان در مصرف انرژی صرفه جویی کرد و هزینههای مربوط به قبض برق به طور چشمگیر کاهش مییابند، بنابراین خرید پروژکتور اس ام دی (SMD) مانند یک سرمایهگذاری، در دراز مدت سود خواهد داشت.
-
تولید نور با کیفیت، یکنواخت و متمرکز
پروژکتور اس ام دی (SMD) آلودگی نوری ندارد یعنی بجای ایجاد نور پراکنده که باعث هدر رفتن نور و روشنایی فضاهای غیر ضروری میشود، نوری متمرکز، یکنواخت و با کیفیت بالا تولید میکند. بنابراین پروژکتور اس ام دی قابلیت نورپردازی یکنواخت و متمرکز دارد، یعنی بر روی سطوح سایههای تیره و روشن ایجاد نمیکند.
-
طول عمر بالا، پایین بودن هزینه سرویس و نگهداری
پروژکتور اس ام دی (SMD) دارای طول عمر بالا در بین ۲۰۰۰۰ تا ۵۰۰۰۰ ساعت میباشد، بنابراین نیازی به تعویض زودهنگام ندارد و باعث صرفهجویی در هزینهها در دراز مدت میشود. میتوان گفت خرید پروژکتور اس ام دی (SMD) یک سرمایهگذاری طولانی مدت است. از طرفی به دلیل طراحی عالی پروژکتور اس ام دی (SMD) و متریال با کیفیت، هزینههای مربوط به سرویس و نگهداری این نوع نورافکن ال ای دی بسیار پایین است، به طوری که در صورت بروز مشکل میتوان برد آن را با هزینهی پایین تعویض کرد.
-
زاویه تابش نور گسترده، امکان تنظیم شدت و زاویه تابش
پروژکتور اس ام دی (SMD) زاویه تابش نور گسترده بین ۱۲۰ درجه تا ۱۵۰ درجه دارد و همین امر سبب میشود که برای تأمین روشنایی فضاهای گسترده مناسبترین گزینه باشد، به طوری که میتوان از حداقل تعداد پروژکتور برای روشنایی فضای مورد نظر استفاد کرد. همچنین استفاده از پروژکتور اس ام دی امکان تنظیم زاویه و حتی شدت تابش نور را به شما میدهد.
-
تنوع رنگ نور
پروژکتور اس ام دی (SMD) برخلاف پروژکتورهای قدیمی گازی یا پروژکتور COB، در رنگ نورهای متنوع مهتابی، آفتابی و رنگی تولید میشود. تولید رنگ نورهای متنوع در پروژکتور SMD توسط سیستم RGB انجام میشود؛ به این صورت که هر SMD دارای ۳ دیود قرمز، سبز و آبی است و با ترکیب شدتهای مختلف این رنگها، رنگهای متنوع بسیاری ایجاد میکند. معمولا نورهای رنگی برای نورپردازی فضا و نورهای آفتابی و مهتابی به منظور تأمین روشنایی مکانهای مختلف استفاده میشود.
-
تولید حرارت پایین و افزایش ایمنی
چیپ های به کار رفته در پروژکتور اس ام دی (SMD) قطعات نیمه هادی هستند که مستقیما انرژی الکتریکی را به نور تبدیل میکنند، بنابراین نیازی به گرم شدن اولیه جهت تولید روشنایی ندارند. این ویژگی سبب میشود حرارت تولیدی به حداقل برسد. از طرفی بدنهی آلومینیومی پروژکتور و هیت سینک (خنک کننده) به کار رفته در لامپ SMD از گرم شدن پروژکتور جلوگیری میکند. کاهش حرارت تولیدی به معنای افزایش ایمنی و جلوگیری از بروز آتشسوزی میباشد.
-
سبک و قابل حمل بودن
پروژکتور اس ام دی (SMD) حرارت کمی تولید میکند بنابراین نیازی به تجهیزات خنک کننده مانند هیت سینک ندارد، همین امر سبب کاهش وزن محصول میشود. از طرفی استفاده از آلیاژ آلومینیوم در بدنهی پروژکتور به سبکسازی آن کمک کرده است.
کاربرد پروژکتور اس ام دی (SMD)
کاربرد پروژکتور اس ام دی (SMD) بسیار گسترده میباشد، به طور کلی این نوع نورافکن ال ای دی به دلیل تولید نور با کیفیت بالا و بدون سایه مناسب استفاده در نورپردازی سالن نشیمن، کارگاهها و اتاق عمل که نیاز به دقت بالا دارد میباشد.
همچنین پروژکتور اس ام دی برای مصارف خانگی، صنعتی و امنیتی مانند تأمین روشنایی باغها، تالارها، سولهها، انبارها، کارگاهها، فروشگاه، نمایشگاهها، استادیومها، ورزشگاهها، معابر، سر در ساختمانها و نورپردازی تابلوهای تبلیغاتی مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از کاربردهای مهم پروژکتور اس ام دی (SMD) کنار دوربینهای امنیتی ساختمانهاست، پروژکتور SMD با تامین روشنایی در ساعات تاریک امکان ثبت واضح تصاویر را توسط دوربین امنیتی فراهم میکند.
معایب پروژکتور اس ام دی (SMD)
پروژکتور اس ام دی (SMD) با وجود مزایای بسیار و کیفیت بالا داری معایبی نیز میباشد.
در صورت استفاده از پروژکتور اس ام دی (SMD) در فضاهای کوچک تر و سرپوشیده، در طولانی مدت باعث ایجاد اختلال در خواب میشود. البته این مشکل در فضاهای وسیع و روباز به وجود نمیآید.
پروژکتور اس ام دی در برابر لرزش ناگهانی مقاومت دارد و خاموش نمیشود، اما در برابر ضربه فیزیکی مقاومت چندانی ندارد و در صورت برخورد فیزیکی ممکن است خراب شود. البته پروژکتور اس ام دی اکثرا در محلهایی نصب میشود که در معرض ضربه فیزیکی نیست و این موضوع مشکلی ایجاد نمیکند.
و در نهایت، در صورت سوختن یک چیپ، لامپ اس ام دی روشن نمیشود، البته با خارج کردن چیپ سوخته از مدار با هزینه پایین میتوان مشکل را حل کرد. همچنین تعویض برد پروژکتور اس ام دی (SMD) نیز ارزان است.
راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی SMD
هنگام خرید پروژکتور ال ای دی SMD توجه به نکاتی مانند متراژ فضای مورد نظر، توان مصرفی پروژکتور، میزان روشنایی (لومن)، درجه حفاظت IP، جنس بدنه، رنگ نور و در نهایت برند نورافکن ضروری میباشد.
مساحت محیط
متراژ فضای مورد نظر در تعیین توان پروژکتور اس ام دی (SMD)، تعداد نورافکن مورد نیاز و زاویه تابش نور پروژکتور به منظور نورپردازی بهینه و هوشمندانه بسیار تاثیرگذار است. برای تامین روشنایی فضاهای وسیع باید از پروژکتور SMD با توان بالا استفاده کرد تا میزان روشنایی مورد نیاز را ایجاد کند. همچنین، زاویه تابش نیز هرچه گستردهتر باشد، میتوان از تعداد کمتری پروژکتور SMD برای روشنایی محیطهای بزرگ استفاده کرد، بنابراین برای روشنایی فضاهای وسیع بهتر است از پروژکتور اس ام دی (SMD) که زاویه تابش گسترده دارد، بهره ببرید.
توان مصرفی
توان پروژکتور به معنای انرژی مصرفی دستگاه به منظور تولید نور میباشد. تعیین توان مصرفی تابعی از متراژ میباشد و برای نورپردازی فضاهای گسترده از پروژکتور SMD با توان بالا استفاده میشود.
میزان روشنایی (لومن)
میزان روشنایی پروژکتور SMD با واحد لومن بیان میشود و با توان مصرفی نورافکن ال ای دی رابطهی مستقیم دارد. هر چه متراژ فضا بیشتر باشد، لومن تولیدی توسط پروژکتور نیز باید بیشتر باشد.
جنس بدنه
پروژکتور SMD معمولا در فضاهای رو باز یا محیطهای صنعتی و کارگاهی استفاده میشود، بنابراین مقاومت و استحکام بدنه بسیار مهم میباشد. توصیه میکنیم از پروژکتور SMD با بدنهی آلومینیوم (دایکاست) استفاده کنید. استفاده از آلومینیوم در بدنه پروژکتور به آن استحکام میبخشد و به دفع حرارت کمک میکند، بنابراین از بروز آتشسوزی جلوگیری میشود.
درجه حفاظت IP
یکی از عوامل بسیار مهم در خرید پروژکتور اس ام دی (SMD)، مقاومت آن در برابر عوامل محیطی مانند برف، باران، گردوغبار، حشرات و … میباشد. مقاومت در برابر عوامل جوی، طول عمر محصول را افزایش میدهد و امکان استفاده از پروژکتور را در فضای باز و محیطهای صنعتی بدون افت نور فراهم میکند. پروژکتور اس ام دی SMD با درجه حفاظت IP۶۶ ، IP۶۵ و IP۶۷ مناسب استفاده در شرایط کاری سخت است.
رنگ نور
پروژکتور اس ام دی (SMD) در رنگ نورهای متنوع آفتابی، مهتابی، طبیعی، رنگی (آبی، سبز، قرمز، بنفش، انبهای) و هفت رنگ (RGB) تولید میشود. نورهای آفتابی یا زرد، مهتابی یا سفید و طبیعی یا نچرال به منظور تامین روشنایی فضاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند، در حالی که نورهای رنگی در نورپردازی و افزایش زیبایی بصری محیط نقش دارند.
رنگ نور با پارامتری به نام دمای رنگ نور تعیین میشود و واحد آن کلوین (K) است، رنگ آفتابی دارای دمای رنگ نور پایین بین ۲۰۰۰K تا ۳۰۰۰K میباشد، گرما و صمیمیت فضا را افزایش میدهد، بنابراین مناسب روشنایی سالن نشیمن، ویلا، رستوران، کافه و … است. رنگ مهتابی دارای دمای رنگ نور بالا بین ۴۶۰۰K تا ۶۵۰۰K میباشد، باعث افزایش تمرکز میشود و مناسب روشنایی امنیتی، کارگاهها و انبارهاست. دمای رنگ نور طبیعی بین ۳۱۰۰K تا ۴۵۰۰K است و مناسب روشنایی فضاهای کاری میباشد.
برند پروژکتور اس ام دی (SMD)
خرید پروژکتور اس ام دی از برندهای معتبر به شما این اطمینان را میدهد که پروژکتور اس ام دی شما طول عمر بالایی دارد و امکان خرابی آن بسیار پایین است. با خرید پروژکتور SMD از برندهای معتبر میتوانید از گارانتی محصول و خدمات پس از فروش آن در صورت بروز هرگونه عیب، استفاده کنید.
همچنین شما میتوانید با مطالعه ی مقاله ی “راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی (LED)“بهترین پروژکتور مورد نیاز خود را انتخاب نمایید.
بهترین برند های پروژکتور اس ام دی (SMD)
در حال حاضر بهترین برندهای پروژکتور اس ام دی (SMD) در بازار ایران عبارتند از پروژکتور صبا ترانس، پروژکتور آوا نور، پروژکتور پارس شعاع توس، پروژکتور گلنور، پروژکتور مازی نور، پروژکتور فاین الکتریک، پروژکتور داتیس الکتریک، پروژکتور اکووات و پروژکتور دایان نور. با خرید پروژکتور اس ام دی (SMD) خود از این برندها میتوانید از کیفیت نورافکن اطمینان حاصل کنید و در صورت بروز عیب و خرابی از گارانتی محصول و خدمات پس از فروش آن بهره ببرید.
همچنین شما میتوانید در مقاله ی “۱۰ تا از بهترین برندهای پروژکتور اس ام دی SMD بازار ایران” مشخصات کامل بهترین برندهای پروژکتور اس ام دی را مطالعه کنید.
سخن پایانی
در این مقاله به این سوال که “پروژکتور اس ام دی SMD چیست؟” به طور کامل پاسخ دادیم. پروژکتور اس ام دی (SMD) مدل پیشرفتهتر پروژکتور ال ای دی (LED) میباشد که با استفاده از فناوری نصب سطحی تولید میشود. کارآمدی، سرعت در راهاندازی، مصرف پایین انرژی، تولید نور شفاف و با کیفیت، نورپردازی یکنواخت بدون ایجاد سایه، زاویه تابش نور گسترده، تنوع رنگ نور، مقاومت در برابر عوامل محیطی، پایین بودن هزینه تعمیر، سبکی و ابعاد جمع و جور همگی از مزایای پروژکتور اس ام دی (SMD) هستند که به محبوبیت این نوع نورافکن ال ای دی منجر شده است.