پروژکتور ال ای دی

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی (LED)+ 11 نکته طلایی

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی

راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی

پروژکتور های ال ای دی از منابع نوری قابل استفاده در فضاهای گسترده و غیر سرپوشیده هستند، که امروزه به دلیل مزایای بیشماری که نسبت به پروژکتورهای گازی و متال هالید دارند، بسیار مورد توجه  کاربران قرار گرفته‌اند. کاهش مصرف انرژی تا ۸۰ درصد، افزایش شار نوری، افزایش شدت و کیفیت نور و … از مزایای پروژکتور ال ای دی هستند.

کاربرد پروژکتورهای ال ای دی بسیار گسترده است و از این محصولات روشنایی برای نورپردازی معابر و خیابان ها، سر در خانه ها و ساختمان ها، انبارها، باغ ها و … استفاده می‌شود. هنگام انتخاب و خرید پروژکتور ال ای دی در ابتدا نیاز است انواع پروژکتورها را بشناسیم.

در ادامه برای راهنمای خرید پروژکتور ال ای دی توجه به نکاتی مانند نوع کاربری پروژکتور ال ای دی، بازده و توان پروژکتور ال ای دی، میزان روشنایی (شار نور)، رنگ نور، زاویه‌ی تابش و کیفیت قطعات موجود در پروژکتور ال ای دی می‌تواند به شما کمک کند تا پروژکتوری با راندمان و ویژگی‌هایی متناسب با نیاز خود تهیه کنید و از هدر رفتن پول شما جلوگیری می‌کند.

 

11 نکته طلایی استفاده از پروژکتور ال ای دی LED

11 نکته مهم که چرا از پروژکتور ال ای دی استفاده کنیم؟ می‌توان به مزایای پروژکتور ال ای دی اشاره کرد؛

  • مصرف انرِژی پایین (تا ۸۰% کاهش مصرف برق)
  • تولید نور با کیفیت و با شدت بالا
  • مقاومت در برابر عوامل خارجی مانند سرما، گرما، حشرات، گرد و غبار، رطوبت و …
  • کاهش حرارت تولیدی
  • کاهش زمان راه‌اندازی
  • مقاومت در برابر نوسانات ولتاژ
  • کارایی در بازه دمایی گسترده از ۱۰-  تا ۶۰+ درجه سانتی‌گراد
  • کاربرد گسترده و امکان استفاده در فضاهای باز و متراژ بالا 
  • عدم انتشار امواج مضر
  • بدون سروصدا
  • ابعاد کوچک

فواید استفاده از پروژکتور ال ای دی

 

خرید پروژکتور ال ای دی به دلیل مزایای آن باعث می‌شود که این محصول روشنایی مناسب استفاده در فضاهای گسترده‌ی سرپوشیده و غیر سرپوشیده باشد، یک انتخاب مناسب و معقولانه است.

 

انواع پروژکتور ال ای دی بر اساس تکنولوژی ساخت

با اختراع نورپردازی LED (دیود ساطع کننده نور) در قرن نوزدهم، انقلابی در صنعت روشنایی صورت گرفت و به تدریج ال ای دی ها جایگزین منابع نوری قدیمی شدند.

 

پروژکتور LED

در ساختار پروژکتورهای ال ای دی از دیود ال ای دی (LED) استفاده می‌شود. دیود ال ای دی یا همان دیود ساطع کننده نور، قطعه نیمه هادی است که جریان الکتریسیته را مستقیما به انرژی نورانی تبدیل می‌کند. بنابراین دیودهای ال ای دی، برخلاف لامپ های قدیمی، نیازی به گرم شدن اولیه ندارند و تنها چند ثانیه پس از اتصال به برق، روشن می‌شوند.

از طرفی به دلیل کاهش چشمگیر حرارت تولیدی، ایمنی افزایش یافته و از بروز آتش سوزی جلوگیری می‌شود. استفاده از تکنولوژی ال ای دی، مصرف انرژی را تا ۸۰ درصد کاهش داده و در هزینه های مربوط به قبض برق صرفه جویی قابل توجهی می‌شود. ویژگی های منحصر به فرد پروژکتور ال ای دی (LED) طول عمر این نورافکن ها را تا چندین هزار ساعت (حدود ۵۰۰۰۰ ساعت) افزایش داده است. برای مثال پروژکتور ال ای دی 120 وات مدل آیپد طول عمر 50000 ساعته دارد که کیفیت نور بالایی را ارائه می دهد.

کاربرد پروژکتور های ال ای دی بسیار گسترده بوده و در مصارف خانگی و صنعتی مانند نورپردازی باغ، ویلا، سالن ورزشی، سوله، انبار، خیابان، نمای ساختمان و … مورد استفاده قرار می‌گیرند. با پیشرفت تکنولوژی ال ای دی، پروژکتور SMD (مخفف Surface Mounted Device) و پروژکتور COB (مخفف Chip on Board) روانه بازار شدند. این دو نورافکن ال ای دی  در ساختار و کاربرد باهم متفاوت هستند که در ادامه به آن می‌پردازیم.

 

پروژکتور SMD و COB

در پروژکتور SMD با استفاده از تکنولوژی نصب سطحی، چندین  چیپ ال ای دی مجزا توسط ماشین آلات و بدون دخالت نیروی انسانی بر روی صفحه PCB لحیم می‌شوند و دیگر نیازی به سوراخ کردن برد نیست. بنابراین در صورت بروز مشکل برای یک چیپ، چیپ های دیگر همچنان کار کرده و پروژکتور روشن می‌ماند؛ این ویژگی بسیار برجسته ایست که از هزینه های سرویس و نگهداری می‌کاهد. 

پروژکتورهای SMD مانند پروژکتور اس ام دی 200 وات مدل تخت زاویه پخش نور گسترده (بالای ۹۰ درجه) دارد و در برابر عوامل محیطی مانند گرما، سرما، رطوبت، گردوغبار و …  بسیار مقاوم است، در نتیجه بهترین گزینه برای استفاده در فضاهایی با مساحت بالا و روباز هستند. در نهایت توصیه می‌شود از پروژکتور SMD در ارتفاعات کمتر از ۴ متر استفاده شود. 

 

از طرف دیگر در پروژکتورهای COB، چیپ‌های ال ای دی مستقیما روی برد قرار می‌گیرند و در صورت روشن شدن به صورت یک پنل روشن دیده می‌شوند. بنابراین کیفیت و تمرکز نور در پروژکتور COB بسیار بالاست. همچنین زاویه تابش نور محدودتر است.

 بنابراین، این نورافکن های ال ای دی مناسب نورپردازی فضاهایی هستند که به شدت نور بالا و باکیفیت،  و از طرفی زاویه تابش کمتر از ۹۰ درجه نیاز دارند. قدرت پرتاب نور پروژکتور COB بالاست و برای نصب در ارتفاعات بسیار مناسب هستند. این پروژکتورها جهت نورپردازی معابر، خیابان ها  ، انبارها و … کاربرد دارند.

دو مدل پروژکتور SMD و COB

انواع پروژکتور ال ای دی بر اساس نوع انرژی مصرفی

پروژکتورهای ال ای دی، انرژی مورد نیاز خود می‌توانند از برق شهر و یا انرژی خورشید تامین کنند. 

اگر پروژکتور ال ای دی از برق 220 ولت شهری تغذیه کند، که اکثرا به همین صورت است،  باید بودجه‌ای جهت نصب و برق‌کشی پروژکتور در نظر گرفت. توصیه می‌کنیم این کار حتما توسط تکنسین برق انجام شود، همچنین محلی را برای نصب پروژکتور در نظر بگیریم که حداقل میزان کابل استفاده شود. شما میتوانید در مقاله ی “صفر تا 100 نصب پروژکتور ال ای دی LED” به صورت کامل با نصب آسان پروژکتور آشنا شوید.

از طرفی، در محل هایی که امکان کابل کشی نیست یا کابل کشی بسیار هزینه بر است و به نور خورشید دسترسی دارید، می‌توانید از پروژکتور ال ای دی خورشیدی استفاده کنید. این نورافکن های ال ای دی در طول روز انرژی مورد نیاز را ذخیره کرده و به هنگام شب، به کمک سنسورهای خود، خود به خود پروژکتور روشن می‌شود. 

 

 انواع پروژکتور ال ای دی بر اساس رنگ نور

پروژکتورهای ال ای دی در سه رنگ مهتابی، طبیعی و آفتابی تولید می ‎‌شوند. با توجه به نیاز خود و کاربرد پروژکتور، رنگ نور آن را انتخاب می‌کنیم به این صورت که  رنگ نور مهتابی یا همان سفید برای استفاده در انبار ها، سوله ها و مصارف امنیتی استفاده می شود، در مقابل رنگ زرد  که دارای گرما و صمیمیت بیشتری است برای نورپردازی رستوران ها، باغ ها و نمای ساختمان ها کاربرد دارد و در آخر نور طبیعی، با دمای رنگ معتدل، برای فضاهای کاری مناسب است.

 

انواع پر‌وژکتور ال ای دی بر اساس مکان نصب

نصب پروژکتور ال ای دی می‌تواند روی سقف و یا دیوار انجام شود. در فضاهای سرپوشیده با سقف بلند، نصب سقفی و در نورپردازی خارجی نصب دیواری توصیه می‌شود. البته در نورپردازی داخلی نیز، در صورت کوتاه بودن سقف، می‌توان از نصب دیواری استفاده کرد.

در نهایت به این نکته اشاره کنم که پروژکتورهای خطی یا وال واشرها نیز از انواع پروژکتور های ال ای دی هستند، یعنی در ساختار آن ها از لامپ ال ای دی استفاده شده است.  اما وال واشرها برای نورپردازی داخلی منازل، کافه ها، رستوران ها، سالن سینما،  نمای ساختمان ها و حتی نورپردازی درختان و گیاهان کاربرد دارند. باید توجه داشت که نورپردازی وال واشرها جنبه‌ی زیبایی و تزیینی دارد.

پس از شناخت انواع پروژکتورهای ال ای دی، توجه به نکاتی که در ادامه برای شما آورده‌ایم بسیار ضروریست تا در نهایت تجربه‌ی خوبی از خرید پروژکتور ال ای دی خود داشته باشید.

 

تعیین نوع کاربری پروژکتور، اولین قدم 

اولین نکته در انتخاب پروژکتور مناسب، تعیین نوع کاربری آن است. یعنی ابتدا باید به سوالاتی نظیر “این پروژکتور قرار است در چه  فضایی استفاده شود؟”، “محیط سرپوشیده است یا سرباز؟”، “اگر محیط سرباز است، آب و هوا به چه صورت است؟ مرطوب است یا خشک؟”، “قرار است در چه محدوده ی دمایی کار کند؟”، ” قرار است چند ساعت در شبانه‌روز روشن باشد؟” و … پاسخ دهیم.

  • انتخاب پروژکتور برای فضای سرباز: در مورد پروژکتورهایی که در فضای سرباز قرار می‌گیرند، درجه‌ی حفاظت یا همان IP پارامتر بسیار مهمی می‌باشد، از آنجایی که پروژکتور در محیط بیرونی در معرض سرما، گرما، رطوبت، گرد و غبار و حشرات قرار می‌گیرد. بنابراین پروژکتورهایی با درجه حفاظت IP۶۶، IP۶۵ و IP۶۷ برای مصارف بیرونی مناسب هستند.
  • انتخاب پروژکتور برای محیط سرپوشیده: در مورد پروژکتورهایی که در فضای سرپوشیده قرار می‌گیرند، توجه به شار نوری بسیار مهم است. پیشنهاد می‌کنیم که حتما با توجه به متراژ فضا و میزان روشنایی مورد نیاز، از پروژکتوری با شار نوری مناسب استفاده شود تا از خستگی چشم افراد جلوگیری شود.

 

بازده نوری پروژکتور

نسبت شار به توان روشنایی را بازده روشنایی می‌نامند که با واحد لومن (Lumen) بر وات اندازه‌گیری می‌شود. این پارامتر،  معیاری برای سنجش عملکرد پروژکتور می‌باشد، به این گونه که هرچه این نسبت بالاتر باشد، عملکرد پروژکتور نیز بهتر است.

پورژکتور ال ای دی

 

توان مصرفی پروژکتور

توان مصرفی پروژکتور ال ای دی مشخص کننده‌ی میزان مصرف برق و همچنین شدت نور تولیدی می‌باشد. شما می‌توانید هنگام خرید پروژکتور ال ای دی با توجه به متراژ فضا، شدت نور مورد نیاز، ارتفاع نصب پروژکتور، کاربری پروژکتور و …  به کمک کارشناسان پروژکتور کالا، پروژکتوری با توان مناسب تهیه کنید. امروزه پروژکتورهای ال ای دی ۳۰ وات، ۵۰ وات، ۱۰۰ وات، ۱۵۰ وات و ۲۰۰ وات در بازار بسیار محبوب هستند.

 

رنگ نور پروژکتور

رنگ نور از عوامل بسیار مهم نورپردازی است که بر روی جو و روحیه‌ی افراد  تأثیر بسزایی دارد. رنگ نور را با پارامتر CCT یا همان دمای رنگ نور (Color Correlated Temperature) می‌سنجند که واحد آن کلوین است و به ما در طراحی نورپردازی بسیار کمک می‌کند.

 مقادیر پایین CCT در پروژکتورها بین ۲۷۰۰K تا ۳۰۰۰K، نور گرم‌تر با زردی بیشتر را نشان می‌دهند؛ مقادیر بیشتر CCT در پروژکتورها بین ۵۰۰۰K تا ۶۵۰۰K  نور سردتر با آبی بیشتر یا همان نور سفید را مشخص می‌کند. 

از نظر کاربرد،  نور زرد (تا دمای ۳۰۰۰ کلوین) برای محیط‌های صمیمی مانند باغ، رستوران، ویلا و … استفاده می‌شود، در حالی که نور طبیعی ( ۴۰۰۰ کلوین) مناسب فضاهای کاری بوده و در نهایت نور سفید ( دمای ۵۰۰۰ کلوین به بالا) برای مصارف امنیتی است. 

 

زاویه نوردهی پروژکتور

این پارامتر میزان گسترش نور را تعیین می‌کند و واحد آن درجه است. بالا بودن زاویه نوردهی به این معناست که پروژکتور می‌تواند فضای بیشتری را روشن کند و در مقابل کم بودن آن یعنی پروژکتور محیط کوچکتری را روشن می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم هنگام خرید پروژکتور ال ای دی، اگر قرار است پروژکتور در ارتفاع بالا نصب شود این زاویه کمتر از ۹۰ درجه باشد و اگر قرار است روی زمین یا در ارتفاع کوتاه از زمین نصب شود، این زاویه بالای ۹۰ درجه باشد.

 

کیفیت قطعات پروژکتور

همان طور که بدیهیست کیفیت قطعات پروژکتور مانند درایور، قطعات خنک‌کننده (هیت سینک)، قطعات الکترونیکی (چیپ های ال ای دی، مقاومت و … که بر روی مدار نصب می‎شوند.) و … تاثیر مستقیم بر روی کیفیت نور تولیدی و طول عمر پروژکتور دارد. 

  • درایور: درایورهای مرغوب و نامرغوب بر روی پروژکتورها تأثیرات گوناگونی دارند. درایورهای مرغوب با ویژگی‌هایی همچون پایداری ولتاژ، کیفیت بالا در نوردهی و حفاظت مناسب، به عملکرد و عمر مفید بهتری منجر می‌شوند، در حالی که درایورهای نامرغوب ممکن است باعث مشکلاتی از جمله نوسانات ولتاژ، فلیکرینگ و افت کیفیت نور شوند. انتخاب درایورهای با کیفیت و استانداردهای لازم، اهمیت بسیاری در بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌های نگهداری پروژکتور دارد.

 

  • هیت سینک: هیت‌سینک‌ با مرغوبیت بالا بهبودی قابل توجه‌ای در انتقال حرارت دستگاه و کاهش دما، کاهش احتمال آسیب دیدگی قطعات الکترونیکی، افزایش عمر مفید و کاهش نیاز به تعمیرات دستگاه به ارمغان می‌آورند. انتخاب مواد با کیفیت بالا، طراحی بهینه و آزمون دقیق هیت‌سینک‌ها از جمله روش‌های موثر برای بهبود عملکرد پروژکتورها با استفاده از این فناوری مهم است.

کیفیت بدنه یکی از “6 تا عوامل موثر بر قیمت پروژکتور ال ای دی LED” است که نباید از آن چشم پوشی کرد.

 

جنس بدنه پروژکتور

جنس بدنه در انتقال حرارتی پروژکتور ال ای دی، مقاومت در برابر عوامل خارجی و کیفیت پروژکتور تاثیر مستقیم دارد. بنابراین، استفاده از جنس‌های با کیفیت مناسب از جمله جنس هایی با هدایت حرارتی بالا مانند آلومینیوم  می‌تواند به بهبود عملکرد و کارایی پروژکتورهای LED کمک کند. همچنین توجه داشته باشید که حتما پروژکتور ال ای دی شما در برابر عوامل خارجی مقاوم باشد که با تست IP سنجیده می‌شود. 

 

درجه حفاظت (IP) پروژکتور

درجه حفاظت یا کد IP میزان مقاومت پروژکتور را در برابر عوامل محیطی مانند رطوبت، نور خورشید، سرما، گرد و غبار ، حشرات و … نشان می‌دهد. کد IP دارای  دو رقم است که رقم اول آن  بین ۰ تا ۶ بوده و مقاومت در برابر جسم سخت خارجی را مشخص می‌کند، رقم دوم نیز بین ۰ تا ۸ است و میزان مقاومت در برابر نفوذ آب و رطوبت را نشان می‌دهد. در مورد پروژکتورهای ال ای دی بهتر است محصولی با درجه حفاظت IP۶۶ تهیه کنید تا با خیال راحت در محیط های سر باز از آن استفاده کنید.

درجه حفتظت IP پرژکتور ال ای دی

ویژگی ظاهری پروژکتور

ابعاد و وزن پروژکتور باید متناسب با متراژ فضا باشد. به طور کلی پروژکتورهای COB نسبت به پروژکتورهای SMD جمع و جور تر هستند. همچنین حتما به این نکته توجه داشته باشید که نورافکن هایی که وزن بالایی دارند، مقدار آلومینیوم مورد استفاده در آن ها کمتر است که باعث کاهش مقاومت به عوامل خارجی می‌شود.

 

قیمت پروژکتور

در نظر داشت باشید که تمام بودجه ی خود را برای خرید پروژکتور ال ای دی خرج نکنید! علاوه بر خرید پروژکتور، نصب و کابل کشی پروژکتور نیز هزینه می‌برد. قبل از خرید پروژکتور های ال ای دی  قیمت های مختلف را در بیاورید. مجموعه‌ی پروژکتور کالا سعی دارد پایین ترین قیمت بازار را به شما کاربران عزیز ارائه دهد.

 

برند پروژکتور

پیشنهاد می‌شود خرید پروژکتور ال ای دی خود را از برندهای معتبر انجام دهید زیرا محصولات شرکت های معتبر تحت فناوری پیشرفته‌تری تولید می‌شوند و کیفیت محصولات بالاتر است؛ بنابراین به طور قطع طول عمر پروژکتور ای ای دی بالاتر می‌رود و احتمال خرابی آن نیز کمتر می‌باشد. هم‌چنین، برندهای معتبر گارانتی ۱ الی ۳ ساله ارائه می‌دهند که در صورت بروز مشکل برای پروژکتور شما، آن را تعمیر و یا تعویض می‌کنند.

 

سخن پایانی

توجه داشته باشید در هنگام خرید پروژکتور ال ای دی، آشنایی با انواع پروژکتورهای ال ای دی، بررسی ویژگی‌های انواع پروژکتورها و در نهایت بررسی دقیق نیاز خود ضروریست. بنابراین، قبل از خرید پروژکتور ال ای دی بهتر است یک لیست از مشخصات پروژکتور ال ای دی مورد نیاز خود  تهیه کرده و بر اساس آن بین انواع پروژکتورها گزینه‌ی مناسب را انتخاب کنید. دقت در خرید پروژکتور ال ای دی به شما کمک می‌کند پروژکتوری با عمر بالا و متناسب با نیاز خود خریداری کنید.

البته توجه به نکاتی مانند گارانتی و خدمات پس از فروش نیز مهم می‌باشد. اگر در هر کجای این مسیر به مشکلی برخورد کردید، کارشناسان پروژکتور کالا آماده‌ی مشاوره به شما جهت خرید پروژکتور ال ای دی مناسب هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *