پروژکتور ال ای دی

پروژکتور ال ای دی LED چیست؟ هر آنچه باید بدانید!

پروژکتور ال ای دی LED چیست

پروژکتور ال ای دی LED چیست؟

اجازه دهید یک بار برای همیشه به این سوال یک پاسخ جامع دهیم. پروژکتور ال ای دی LED چیست؟ پروژکتور ال ای دی، یک دستگاه نورپردازی است که از دیودهای نوری الکتریکی است که از تکنولوژی LED (Light Emitting Diodes) برای تولید نور استفاده می کند. پروژکتور و یا همان نورافکن‌ها به دلیل مصرف انرژی کمتر، عمر طولانی تر و کیفیت بسیار بالاتر نسبت به سایر وسیله های روشنایی به شدت پرطرفردار شده اند. این پروژکتور ال ای دی LED امروزه منبع اصلی روشنایی تابلوهای تبلیغاتی، فروشگاه ها، استادیوم ها،  سالن های ورزشی، مجتمع های تفریحی، باغ ها، تالارها، انبارها، سوله ها، سر در خانه ها و … می‌باشند. 

پس از اختراع لامپ های ال ای دی، انقلابی در صنایع روشنایی رخ داد و نسل جدیدی از محصولات روشنایی وارد بازار شدند. به طوری که امروزه پروژکتور ال ای دی LED (SMD و COB) جایگزین پروژکتور های قدیمی متال هالید و سدیمی شده‌اند،  مصرف انرژی الکتریکی را تا ۸۰ درصد کاهش داده و در عین حال کیفیت و شدت نور تولیدی افزایش قابل توجهی داشته است.

انواع پروژکتور ال ای دی LED، با توان های مختلف و رنگ نور متنوع (مهتابی، آفتابی و طبیعی)، همچنین درجه حفاظت پروژکتور ال ای دی LED بالا می‌باشد و در برابر نفوذ آب و رطوبت، گرما، سرما و گرد و غبار مقاوم هستند؛ این مشخصات پروژکتور ال ای دی امکان استفاده در مصارف خانگی، صنعتی و حتی امنیتی را فراهم کرده است تا رقبای خود را از میان بردارند. 

قیمت پروژکتور ال ای دی LED نسبتا بالاست و می‌توان گفت تنها ایراد پروژکتور های ال ای دی همین مسئله است. اما بی شک با کاهش چشمگیر مصرف برق و طول عمر بالا، در دراز مدت باعث کاهش بسیاری از هزینه ها اعم قبض برق، سرویس و نگهداری و تعویض زود هنگام پروژکتور می‌شود.

 

چرا از پروژکتور ال ای دی LED استفاده کنیم؟

در پروژکتور ال ای دی از چیپ های LED استفاده شده است؛ ال ای دی (LED) مخفف عبارت Light Emitting Diode به معنای دیود ساطع کننده‌ی نور، یک قطعه‌ی نیمه هادی می‌باشد که با عبور جریان الکتریکی، از خود نور مریی ساطع می‌کند. بنابراین برخلاف لامپ های قدیمی، دیگر نیازی به گرم شدن اولیه نیست و همین امر باعث کاهش مصرف انرژی تا ۸۰ درصد و کاهش حرارت تولیدی می‌شود. در نتیجه طول عمر پروژکتور های ال ای دی ۱۲ برابر پروژکتور های قدیمی است. همچنین به علت فناوری پیشرفته، کیفیت و شدت نور بسیار بالاست و همین امر پروژکتور ال ای دی LED را مناسب کاربردهای صنعتی و امنیتی می‌کند.

پروژکتور LED

 

مزایای استفاده از پروژکتور ال ای دی LED

  • کاهش مصرف انرژی ( تا ۸۰ درصد)
  • افزایش طول عمر (تا حدود ۵۰۰۰۰ ساعت)
  • افزایش کیفیت و شدت نور
  • مقاومت در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، گرد و غبار، نور خورشید، سرما، حشرات و …
  • کارایی در گستره دمایی زیاد از ۱۰- تا ۶۰+ درجه سانتی‌گراد
  • کاربرد گسترده (خانگی، صنعتی، امنیتی)  و امکان استفاده در فضاهای باز و متراژ بالا 
  • کاهش زمان راه اندازی
  • بدون ایجاد سر و صدا
  • عدم انتشار امواج مضر
  •  کوچک و قابل حمل 

 

 

بخش های گوناگون پروژکتور ال ای دی LED

یک پروژکتور ال ای دی LED از سه بخش اصلی تشکیل شده است؛ منبع نور، منبع تغذیه و لنز.

منبع نور یک قطعه الکترونیکی می‌باشد که انرژی را از منبع تغذیه گرفته و نور تولید می‌کند. امروزه در نورافکن های ال ای دی از چیپ های ال ای دی به عنوان منبع نور استفاده می‌شود که افزایش کیفیت و شدت نور را به دنبال داشته اند، همچنین کمتر باعث خستگی چشم می‌شوند. 

منبع تغذیه مستقیما روی منبع نور و کیفیت نور تولیدی تاثیر می‌گذارد، بنابراین بخش بسیار مهمی در نورافکن های ال ای دی می‌باشد. علاوه بر این، منبع تغذیه نقشی تعیین کننده در طول عمر دستگاه دارد.

لنز وظیفه‌ی پخش نور را بر عهده دارد، بنابراین با نقش به سزایی در نورپردازی بهینه محیط دارد و از اتلاف نور جلوگیری می‌کند. باید توجه داشت با تغییر نوع کاربری پروژکتور ( خانگی یا صنعتی) و محل نصب، نوع لنز تغییر می‌کند، به عنوان مثال برای نورپردازی یک محیط کارگاهی لنز نباید گرد و غبار را به خود جذب کند. 

 

مشخصات پروژکتور ال ای دی LED

 پروژکتورهای ال ای دی (LED) نسل جدید نورافکن ها می‌باشند. آشنایی با مشخصات پروژکتور ال ای دی LED به ما در شناخت این نورافکن های ال ای دی کمک می‌کند و در نهایت  اگر قصد خرید پروژکتور ال ای دی LED داشته باشیم، در انتخاب آن بسیار تاثیرگذار است. 

 

۱. مصرف انرژی و هزینه‌ها

پروژکتورهای LED به طور معمول تا ۸۰٪ انرژی کمتری نسبت به لامپ‌های فلورسنت و هالوژنی مصرف می‌کنند. این امر باعث کاهش قابل توجه مصرف و هزینه‌های مربوط انرژی می‌شود. بنابراین، خرید پروژکتور LED را می‌توان به عنوان یک انتخاب اقتصادی در نظر گرفت که همراه با روشنایی با کیفیت، طول عمر بالا و مصرف پایین انرژی است.

 

۲. عمر مفید طولانی

پروژکتور ال ای دی LED تا ۵۰۰۰۰ ساعت عمر مفید دارد که این به معنای نیاز کمتر به تعویض یا تعمیر نسبت به سایر رقباست. به همین دلیل، هزینه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها پایین می‌آید و در بلندمدت کارایی و کیفیت خود را حفظ می‌کنند.

 

۳. توان مصرفی

 امروزه انواع پروژکتور ال ای دی LED در توان های مختلف تولید می‌شوند و هر یک از انواع پروژکتور مناسب استفاده در شرایط خاصی است. توان مصرفی پروژکتور ال ای دی LED مشخص کننده‌ی میزان مصرف برق و همچنین شدت نور تولیدی می‌باشد. پرکاربرد ترین و محبوب ترین توان های مصرفی در بازار ۳۰ وات، ۵۰ وات، ۱۰۰ وات، ۱۵۰ وات و ۲۰۰ وات می‌باشند.

 

۴. بازده نوری

نسبت شار به توان روشنایی را بازده نوری می‌نامند که با واحد لومن بر وات اندازه‌گیری می‌شود. این پارامتر معیاری برای سنجش عملکرد پروژکتور می‌باشد، به این گونه که هرچه این نسبت بالاتر باشد به معنای عملکرد بهتر پروژکتور است.

 در یک مقایسه ساده می‌توان نشان داد بازده نوری پروژکتور ال ای دی LED چقدر بالاست؛ بازده نوری لامپ رشته‌ای بین ۱۰ تا ۱۵ لومن بر وات، بازده نوری لامپ بخار جیوه ۳۵ تا ۶۰ لومن بر وات و بازده نوری لامپ متال هالید ۷۵ تا ۸۵ لومن بر وات است، در حالی که بازده نوری لامپ ال ای دی ۷۵ تا ۱۲۰ لومن بر وات است!

 

۵. تنوع رنگ نور

پروژکتور ال ای دی LED در سه رنگ مهتابی(نور سفید)، آفتابی (نور زرد) و طبیعی به بازار عرضه می‌شوند.

 رنگ نور تأثیر به سزایی روی جو فضا و خلق و خوی افراد دارد. دمای رنگ نور (Color Correlated Temperature: CCT)  که با واحد کلوین اندازه‌گیری می‌شود، معیاری برای تعیین رنگ نور است و به ما در طراحی نورپردازی بسیار کمک می‌کند.

 مقادیر کمتر CCT در پروژکتورها (مثلاً ۲۷۰۰K تا ۳۰۰۰K) نمایانگر نور گرم‌تر با زردی بیشتر هستند و مقادیر بیشتر CCT در پروژکتورها (مثلاً ۵۰۰۰K تا ۶۵۰۰K) نشان‌دهنده نور سردتر با آبی بیشتر (نور سفید) می‌باشند. اصولا، نور زرد (تا دمای ۳۰۰۰ کلوین) برای محیط‌هایی با فضای صمیمی مانند رستوران و باغ استفاده می‌شود، در حالی که نور طبیعی ( ۴۰۰۰ کلوین) مناسب فضاهای کاری بوده و در نهایت نور سفید ( دمای ۵۰۰۰ کلوین به بالا) برای مصارف امنیتی است. 

سه پروژکتور ال ای دی افتابی مهتابی طبیعی

 

۶. کیفیت نور بالا

کیفیت نور با شاخص نمود رنگ (CRI) یا همان Color Rendering Index تعیین می‌شود. شاخص نمود رنگ (CRI) آن‌ها بالای ۹۰ است، این در حالیست که شاخص نمود رنگ لامپ متال هالید ۶۵ و لامپ بخار جیوه ۴۵ می‌باشد، بنابراین کیفیت نور پروژکتورهای ال ای دی بسیار بالاست و رنگ‌ها را به صورت دقیق‌تر و واقعی‌تر نشان خواهند داد.

 شاخص نمود رنگ یک عدد بین ۱ تا ۱۰۰ است که هرچه این عدد بالاتر باشد، به این معنا است که نور حاصل از محصولات روشنایی به نور طبیعی نزدیک‌تر است و از نظر کیفی در سطح بالاتری قرار دارد. در این شاخص، نور خورشید ۱۰۰ در نظر گرفته می‌شود.

 

۷. محدوده گسترده ولتاژ

پروژکتورهای LED برخلاف پروژکتور ههای قدیمی به طور آنی روشن شده، نیازی به داغ شدن ندارند و محدوده وسیعی از ولتاژ را (۱۸۰ تا ۲۸۰ ولت) پوشش می‌دهند. بنابراین، این پروژکتورها به نوسانات برق حساسیت نشان نمی‌دهند.

 

۸. دمای کاری گسترده

پروژکتورهای ال ای دی (LED) در بازه دمایی گسترده ای از ۱۰- تا ۶۰+ درجه کارایی دارند، بنابراین مناسب استفاده در انواع شرایط آب و هوایی هستند.

 

۹. تولید گرمای کمتر

پروژکتورهای LED کمترین میزان گرما و حرارت را نسبت به لامپ‌های فلورسنت و هالوژنی تولید می‌کنند. این به معنای کاهش خطر آتش‌سوزی و افزایش ایمنی است. همچنین، بدنه آن‌ها از جنس فلز آلومینیوم است و حرارت را به خوبی دفع می‌کند و کاهش احتمال خرابی و سوختگی را به دنبال دارد. همین امر یکی از دلایل طول عمر بالای این محصولات است.

 

۱۰. کاربرد گسترده

پروژکتورهای ال ای دی LED در ابعاد، رنگ نور، فناوری برد اس ام دی یا سی او بی، میزان شار نوری و توان های متنوعی قابل دسترس هستند. این امر به شما امکان می‌دهد با توجه به نیاز خود، محصول مورد نظر را انتخاب کنید و در نورپردازی داخلی و خارجی مانند فضاهای سبز، فضاهای سرباز، تابلوهای تبلیغاتی و … استفاده نمایید.

 

۱۱. دوستدار محیط زیست و بدون مواد مضر

یکی از مزایای اساسی پروژکتورهای LED این است که حاوی جیوه نبوده و از این رو برای محیط زیست تهدید کمتری ایجاد می‌کنند. همچنین، با کاهش مصرف انرژی، به حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانه‌ای کمک می‌کنند. 

از دیگر ویژگی پروژکتور های ال ای دی می‌توان به عدم انتشار طول موج‌های مضر، زمان نصب بسیار کوتاه، بدون صدا بودن و ابعاد مناسب آن اشاره کرد.

 

کاربرد پروژکتور ال ای دی LED

پروژکتور های LED در نورپردازی خانگی، صنعتی و امنیتی مهم‌ترین نقش را ایفا می‌کنند، به منظور روشنایی فضاهایی با متراژ بالا ، سرپوشیده و غیر سرپوشیده، معابر، ساختمان ها، عناصر شهری و بناهای تاریخی مورد استفاده قرار می‌گیرند. که در ادامه به چند مورد از مهم‌ترین کاربردهای این پروژکتورها می‌پردازیم.

 

۱. تابلوهای تبلیغاتی

از جمله مهم ‌ترین کاربرد پرژکتورهای ال ای دی (LED) نورپردازی بیلبوردها و تابلوهای تبلیغاتی می‌باشد، تا تبلیغات به خوبی نمایش داده شوند. میزان و کیفیت روشنایی بالای این پروژکتورها و امکان استفاده در فضای سر باز،  باعث می‌شود تا کوچکترین جزئیات تابلوهای تبلیغاتی به خوبی نمایان شده و توجه عموم را به خود جلب کنند.

 

۲. درجه حفاظت IP

درجه حفاظت IP میزان مقاومت پروژکتور را در برابر عوامل خارجی مانند رطوبت، نور خورشید، سرما، گرد و غبار ، حشرات و … نشان می‌دهد. این کد از دو حرف IP و دو رقم  تشکیل شده است؛ رقم اول بین ۰ تا ۶ است و مقاومت در برابر جسم سفت خارجی را مشخص می‌کند، رقم دوم بین ۰ تا ۸ است و میزان مقاومت در برابر نفوذ آب را نشان می‌دهد. درجه حفاظت پروژکتورهای ال ای دی (LED) معمولا IP۶۵ ، IP۶۶ و IP۶۷ می‌باشد و همین امر نورافکن های ال ای دی را مناسب استفاده در فضای غیرسرپوشیده کرده است.  

۳. محوطه‌های بزرگ و معابر

 معابر بزرگ و فضاهای خارجی از جمله مکان‌هایی هستند که از انواع پروژکتورهای ال ای دی استفاده می‌شود. برای روشنایی معابر و فضاهایی که در آنها عبور و مرور انجام می‌شود، پروژکتورهای ال ای دی با قابلیت پخش نور بالا، مانند SMD، مناسب‌تر هستند و باید توجه شود که نور به صورت یکنواخت در این محیط‌ پخش شود.

 

۴. نورپردازی سوله ها

 سوله‌ها و کارخانه‌ها نیازمند نورپردازی قوی جهت روشنایی کامل محیط و تشخیص کالاها هستند، از طرفی در این فضاها آلودگی و گرد و غبار بالاست و به منابع نوری مقاوم به گرد و غبار نیاز است. بسته به نوع فعالیت در سوله، ممکن است از پروژکتورهای ال ای دی با تکنولوژی‌های مختلف استفاده شود، به طور مثال  معمولا پروژکتورهای COB برای مصارف با کیفیت به ویژه نورپردازی در ارتفاعات و پروژکتور SMD برای روشنایی عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

۵. مجتمع‌های تفریحی،  سالن های ورزشی و استادیوم ها

 فضاهای مختلفی از جمله فودکورت‌ها، فروشگاه‌ها، پارک‌های آبی و بخش‌های صنعتی از پروژکتورهای ال ای دی برای روشنایی و تبلیغات استفاده می‌کنند. بسته به نوع فعالیت و مکان، انتخاب مناسبی بین انواع پروژکتورهای ال ای دی صورت می‌گیرد. همچنین در اماکن ورزشی، پروژکتورهای ال ای دی با نور کافی و بدون فلیکر اهمیت بیشتری پیدا می‌کنند. نور با کیفیت می‌تواند از خستگی چشم ورزشکاران جلوگیری کند و به بهبود تمرکز آنها کمک کند.

 

۶. فضاهای سرسبز و سرباز

 برای نورپردازی این فضاها کیفیت حرف اول را می‌زند زیرا از طرفی پروژکتور دائما در معرض عوامل بیرونی مانند نور خورشید، سرما، حشرات و گرد و غبار است و از طرف دیگر باید روشنایی مناسبی فراهم کند. پروژکتورهای COB با شاخص نمود رنگ بالا و همچنین پرتاب نور بالا، مناسب برای روشنایی پارک ها، باغ‌ها و ویلاها هستند.

 

 

انواع پروژکتور ال ای دی LED

 ۱. بر اساس تکنولوژی ساخت

با اختراع نورپردازی ال ای دی (دیود ساطع کننده نور) در قرن نوزدهم، انقلابی در صنعت روشنایی صورت گرفت و به تدریج ال ای دی ها جایگزین منابع نوری قدیمی شدند.

  • پروژکتور LED

لامپ های مورد استفاده در پروژکتور های ال ای دی همان طور که از نام آن پیداست با تکنولوژی ال ای دی تولید می‌شوند. استفاده از تکنولوژی جدید LED باعث شده مصرف انرژی انواع پروژکتورهای ال ای دی تا ۸۰ درصد کاهش یابد، حساسیت این پروژکتورها نسبت به نوسانات ولتاژ کم شود و از آنجایی که ال ای دی ها مستقیما انرژی الکتریکی را به نورانی تبدیل می‌کنند، حرارت تولیدی آن ها بسیار پایین تر است.

تمام مشخصات پروژکتورهای ال ای دی سبب افزایش طول عمر پروژکتورها تا چندین هزار ساعت شده است. از کاربرد های پروژکتورهای ال ای دی می‌توان به نورپردازی ساختمان ها، تابلوهای تبلیغاتی، انبارها، فروشگاه ها و … اشاره کرد. به مرور با پیشرفت  فناوری ساخت ال ای دی ها، پروژکتورهای SMD و COB وارد بازار شدند.

1. پروژکتور SMD

پروژکتورهای SMD (مخفف Surface Mounted Device) از چندین چیپ ال ای دی مجزا در هر بسته‌بندی SMD تشکیل می‌شود. از مشخصات پروژکتور SMD می‌توان به زاویه پخش نور گسترده و مقاومت در برابر عوامل بیرونی (رطوبت، نور خورشید، گرد و غبار، حشرات و …) اشاره کرد که این نورافکن ها را مناسب استفاده در فضاهایی با متراژ بالا و غیر سرپوشیده می‌کند.

علاوه بر این بهتر است از پروژکتور های SMD در ارتفاعات کم (کمتر از ۴ متر) استفاده شود. همچنین این پروژکتورها طول عمر بالایی دارند و از آنجایی که دارای چند چیپ ال ای دی هستند در صورت بروز مشکل برای یک چیپ، چیپ های دیگر کارایی خود را از دست نمی‌دهند و پروژکتور همچنان روشنایی خود را دارد.

2. پروژکتور COB

در پروژکتورهای COB، چیپ‌های ال ای دی مستقیما روی برد قرار می‌گیرند و در صورت روشن شدن به صورت یک پنل روشن دیده می‌شوند. بنابراین پروژکتور COB نوری متمرکز و با کیفیت بالا دارد، به همین دلیل این پروژکتورها مناسب فضاهایی هستند که به شدت نور بالا و باکیفیت،  و از طرفی زاویه تابش کم نیاز دارند. لازم به ذکر است که پروژکتورهای COB به دلیل پرتاب نور عالی، برای نصب در ارتفاعات بسیار مناسب هستند. این پروژکتورها جهت نورپردازی معابر، خیابان ها  ، انبارها و … کاربرد دارند.

انواع پروژکتور

 

۲. بر اساس نوع انرژی مصرفی

پروژکتورهای ال ای دی، انرژی مورد نیاز خود را از برق ۲۲۰ ولت شهری و یا انرژی خورشیدی می‌گیرند. 

  • برق شهری ۲۲۰ ولت: اکثر پروژکتورهای ال ای دی از برق شهری تغذیه می‌کنند. باید توجه داشت پس از خرید این پروژکتور های ال ای دی، هزینه‌ای برای نصب و برق کشی آن در نظر بگیرید و از همه مهم تر محل مناسبی برای نصب پروژکتور انتخاب کنید تا میزان کابل مورد نیاز به حداقل برسد. همچنین برای کابل کشی باید از تکنسین های برق کمک گرفته شود.
  • انرژی خورشیدی: پروژکتورهای خورشیدی برای نصب در محل هایی که به نور خورشید دسترسی وجود دارد مناسب هستند. به این صورت که پنل های خورشیدی در طول روز، انرژی نورانی خورشید را ذخیره می‌کنند و به هنگام شب روشنایی مورد نیاز را تامین می‌کنند. این پروژکتورها سنسورهایی دارند که به هنگام شب، پروژکتور خود به خود روشن می‌شود. مزیت پروژکتورهای خورشیدی این است که نیازی به کابل کشی ندارند، بنابراین خرید پروژکتور خورشیدی برای شرایطی که کابل کشی گران است توصیه می‌شود.

 

۳. بر اساس رنگ نور

پروژکتورهای ال ای دی در سه رنگ مهتابی(سفید)، طبیعی و آفتابی (زرد) تولید می‎‌شوند. پروژکتور ال ای دی LED با رنگ نور مهتابی برای استفاده در انبار ها، سوله ها و مصارف امنیتی مناسب می‌باشد، در مقابل رنگ زرد گرما و صمیمیت بیشتری منتقل می‌کند و برای نورپردازی رستوران ها، باغ ها و نمای ساختمان ها کاربرد دارد و در نهایت نور طبیعی که دمای رنگ معتدلی دارد برای فضاهای کاری مناسب است.

 

۴. بر اساس مکان نصب

امکان نصب پروژکتورهای ال ای دی هم بر روی دیوار و هم سقف وجود دارد. پروژکتورهای ال ای دی سقفی برای فضاهای سرپوشیده که سقف بلندی دارند، مانند انبارها و سوله ها، مناسب هستند. پروژکتورهای ال ای دی دیواری، هم برای نورپردازی داخلی و هم خارجی کاربرد دارند؛ به عنوان مثال می‌توان آن ها را در داخل باغ ها و یا برای روشنایی نمای ساختمان ها استفاده کرد.

 

معایب پروژکتور ال ای دی LED

می‌توان ادعا کرد تنها عیب پروژکتور ال ای دی LED قیمت نسبتا بالای آن است؛ اما باید به خاطر داشت که مزایای پروژکتورهای ال ای دی مانند مصرف انرژی پایین، نور با کیفیت و شدت بالا، طول عمر بالا و … به طور چشمگیری در طولانی مدت هزینه‌های جانبی شامل قبض برق، سرویس و نگهداری و نیاز به تعویض زود هنگام را کاهش می‌دهند. در حال حاضر پروژکتورهای ال ای دی رقبای قدیمی خود مانند پروژکتورهای گازی و متال هالید را از میدان به در کرده اند. 

 

قیمت پروژکتور ال ای دی LED

تنوع پروژکتورهای ال ای دی در بازار بسیار زیاد است و شناخت عوامل موثر بر قیمت پروژکتورهای ال ای دی (LED) می‌تواند به ما در خرید پروژکتور کمک کند. عواملی همچون کیفیت ال ای دی ها (LED) و تکنولوژی مورد استفاده در ساخت آن ها (تکنولوژی SMD یا COB)، درجه‌ی حفاظت (IP)، جنس بدنه، توان و همچنین برند و گارانتی محصول تعیین‌کننده قیمت محصول هستند.

به طور کلی، قیمت پروژکتورهای LED به دلیل تکنولوژی جدید و قطعات با ارزش به کار رفته در ساخت ال ای دی ها بالاتر است، اما باید به خاطر داشت که خرید این نوع از پروژکتورها یک سرمایه‌گذاری بلند مدت است زیرا با کاهش چشمگیر مصرف انرژی، مبلغ کمتری برای قبض های خود پرداخت خواهیم کرد و افزایش طول عمر محصولات زمان تعویض را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

 

خرید پروژکتور ال ای دی LED

آشنایی با انواع پروژکتور ال ای دی و مشخصات پروژکتور ال ای دی، امری ضروری قبل از انتخاب و خرید نورافکن است. در مقاله‌ای به طور مفصل به نحوه‌ی خرید پروژکتور ال ای دی LED  پرداخته‌ایم. 

 

تفاوت پروژکتور SMD با پروژکتور COB  

تفاوت پروژکتور SMD و COB در ساختار و کاربرد این دو نورافکن ال ای دی (LED) می‌باشد.  

همان طور که در انواع پروژکتور ال ای دی LED توضیح دادیم، پروژکتور SMD دارای تعدادی تراشه‌ی ال ای دی مجزا در هر پکیج است و نیازی به سوراخ کردن برد ندارد. این نورافکن ال ای دی زاویه تابش گسترده دارد، بنابراین مناسب نورپردازی فضاهایی با مساحت بالاست. از طرفی همین زاویه نور گسترده باعث می‌شود در تعداد پروژکتورهای مورد نیاز برای نورپردازی یک مکان، صرفه‌جویی شود. پروژکتور SMD مناسب استفاده در ارتفاعات کمتر از ۴ متر است. 

از طرفی، در پروژکتورهای COB، چیپ ال ای دی، بدون فاصله، مستقیما روی برد قرار می‌گیرد و نور متمرکزتری ایجاد می‌کند. در این نوع پروژکتور ال ای دی LED، زاویه پخش نور محدودتر است و در مصارفی که به زاویه تابش زیر ۹۰ درجه نیاز است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. پروژکتور COB به دلیل قدرت پرتاب نور بسیار بالا، مناسب استفاده در ارتفاعات می‌باشد، به عنوان مثال در مکان هایی که سقف بلند دارند، پروژکتور COB استفاده می‌شود.

 

بهترین برند بازار 1403 

پروژکتورهای ارائه شده توسط برند صبا ترانس، انتخابی عالی با قیمت‌هایی که بسیار جذاب به نظر می‌رسند. براث مثال پروژکتور اس ام دی 100 وات این برند یکی از محصولات پرفروش است.

این محصولات از نظر نفوذ عوامل خارجی مانند رطوبت، گرد و غبار، حشرات ریز، آب و …  بسیار مقاوم می‌باشند. یکی از تمرکز های اصلی صبا ترانس ساخت پروژکتور هاست، بنابراین تنوع محصولات در این زمینه بسیار بالا بوده و از تکنولوژی های مدرن LED، SMD و COB بهره می‌برد وهمچنین این محصولات مصرف انرژی بسیار پایینی دارند. انواع پروژکتورهای صبا ترانس را به قیمت کارخانه، همراه با گارانتی ۱۲ ماهه و طول عمر حدود ۵۰۰۰۰ ساعت، می‌توانید از سایت پروژکتور کالا سفارش دهید.

درجه حفاظت مختلفی برای پروژکتورهای صبا ترانس وجود دارد، که بسته به مدل، می‌تواند IP۶۶، IP۶۵ یا حتی IP۶۷ باشد. با این حال، بسیاری از محصولات این برند دارای درجه حفاظت IP۶۵ هستند. یکی از ویژگی‌های برجسته این برند، تنوع بالایی در رنگ‌های نور است که این امکان را فراهم می‌کند که برای نورپردازی با رنگ‌های مختلف از آن استفاده شود. 

 

سخن پایانی

در این مقاله به توضیح کامل “پروژکتور ال ای دی LED چیست” پرداختیم که در حال حاضر پروژکتور ال ای دی مهم‌ترین نقش را در تامین روشنایی فضاهای مختلف ایفا می‌کنند. مزایای پروژکتورهای ال ای دی مانند مصرف کم انرژی، طول عمر بالا، تولید نور با کیفیت و با شدت بالا، آن ها را مناسب نورپردازی در فضاهای سخت صنعتی و همچنین خانگی کرده است، به طوری که می‌توان از نورافکن های ال ای دی در فضاهای باز، فضاهای مرطوب، فضاهای پر از گرد و غبار و یا حتی فضاهایی که در معرض گرما یا سرمای شدید هستند، بهره برد. بی شک با خرید پروژکتور ال ای دی LED در هزینه های طولانی مدت جانبی صرفه جویی چشمگیری می‌شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *